Συναυλία αλληλεγγύης με σύνθημα «Πολεμάμε την κρίση».

σύνθημα Πολεμάμε την κρίση-1
Συναυλία αλληλεγγύης διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ, στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Η Πόλις Εάλω» και σύνθημα «Πολεμάμε την κρίση». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 8 το βράδυ, στο ανάκτορο του Γαλερίου (Πλατεία Ναυαρίνου). Στη συναυλία διαβάστηκαν ποιήματα και ακούστηκαν θρηνώδη άσματα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από επώνυμους τραγουδιστές.
Την συναυλία παρουσίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Απαγγελία ποιημάτων έγινε από τους Κώστα Σαντά και Δημήτρη Κολοβό.  Μεταξύ άλλων μουσικών, συμμετείχαν οι τραγουδιστές Βασίλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Σοφιανίδης και ο Γιάννης Κατωτοικίδης. Ευχάριστη νότα της βραδιάς υπήρξε η νεαρή και ταλαντούχα Κυριακή Δερέμπεη που συγκίνησε τους παρευρισκομένους, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο το μοιρολόι «Η Ρωμανία επάρθεν».
 σύνθημα «Πολεμάμε την κρίση»
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο εκπρόσωπος τις Ι.Μ Θεσσαλονίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης  κ. Χάρης Αηδονόπουλος ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης
Η είσοδος ήταν ελεύθερη με προαιρετική δωρεά συσκευασμένων τροφίμων.