Αποκλειστική Συνέντευξη: Λαμπρίνα Κακιούζη – (Greek Fashion Showroom)

Τι είναι αυτό που ώθησε μια οικονομολόγο που ασχολείται καθημερινά με επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να ασχοληθεί με το χώρο της ένδυσης;

Η εμπειρία μου στα οικονομικά και η μυσταγωγική δύναμη του ωραίου…

Πιστεύεις ότι το χόμπι ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει επάγγελμα;

Πιστεύω στη φράση  “κάνε το χόμπι σου επάγγελμα” άλλωστε μόνο τότε πράττεις με αγάπη και πάθος….

Πόσα χρόνια παρακολουθείς τον χώρο της σχεδίασης και της μόδας;

Αρκετά χρόνια λόγω του ότι διεύθυνα τον τομέα μόδας και Ομορφιάς στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Σήμερα που η Ελλάδα ζει μέρες οικονομικής αστάθειας αποφάσισες να δημιουργήσεις την GFS (Greek Fashion Showroom). Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην δημιουργία της εταιρίας αυτής;

Η οικονομική αστάθεια στη χώρα μας δυστυχώς είναι  το πιο λυπηρό γεγονός εδώ και αρκετά χρόνια. Πιστεύω ότι στη ζωή μας πρέπει να παλεύουμε για τα θέλω μας μέχρι εκεί που μπορούμε να ελέγχουμε το ρίσκο μας, με αυτό πεποίθηση και εμπιστοσύνη απέναντι στις δυνατότητες μας και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας.

Ποιες είναι η υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η GFS (Greek Fashion Showroom) σε ένα Έλληνα σχεδιαστή ή σε ένα Έλληνα βιοτέχνη; Ποιο είναι το όφελος που θα έχει;

Η GFS είναι μια νεοσύστατη εταιρία με προοπτικές ανάπτυξης τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Η GFS έχει ως στόχο να συνενώσει και να δικτυώσει τους καλύτερους σχεδιαστές με τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας με σκοπό το αμοιβαίο όφελος και τη παραγωγή υψηλής ποιότητας. Ενωμένοι με την επαγγελματική γνώση όλων μας  και βασιζόμενοι στις  εμπειρίες του κάθε ενός θα στοχεύσουμε στην άμεση ανάπτυξη μιας σταθερής και ποιοτικής ταυτότητας.

συνεντευξη-λαμπρινα-κακιουζη-cgfs

Ποιες είναι η συνεργασίες που έχεις πραγματοποιήσει μέσα στο χώρο της ένδυσης;

Με πολύ μεγάλη χαρά έχω δίπλα μου επαγγελματίες Σχεδιαστές Μόδας και Κοσμημάτων. Στο cGreek Fashion Showroom που βρίσκεται επί της Ιερά Οδού 21 στην Αθηνα, συστεγάζονται η εταιρία Ictrent clothes and accessories της Ιωάννας Χλωμούδη, Konstantinos Mitrovgenis, CelebritySkin του Strepkou Dimitri, JΚ Hara Koumentakou Miltos Mpampanikos και Papazisis Nikolaou. Έχω κοντά μου επίσης την Elena Gerarhaki, η οποία έχει πολύπλευρη εμπειρία στο χώρο της μόδας ως παρουσιάστρια. Οι συνεργασίες όμως δεν σταματούν εδώ αφού η GFS είναι ακόμη σε συζητήσεις με διάφορους επαγγελματίες στο χώρο της μόδας.

Τι σημαίνει για σένα η λέξη ανταγωνισμός;

Ο Ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει σε υγιή πλαίσια και να χαρακτηρίζεται με την λέξη συναγωνισμός όπου είναι και ένα από τα βασικά κίνητρα των μελών μιας επιχείρησης για  να  δουλεύουν πιο σκληρά πάντα  με αυτογνωσία.

Λαμπρίνα, σε ένα χώρο όπως είναι η ένδυση, πως πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να παντρέψεις όλα τα μεγάλα ονόματα μέσα σε ένα Fashion Showroom;

Η ένωση των ασφαλή επαγγελματιών και των ταλαντούχων ανθρώπων είναι αυτή που θα μας αποφέρει αξιόπιστη ταυτότητα δύναμης και ποιότητας ειδικά στις εξαγωγές.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι το ελληνικό ρούχο είναι καλύτερο και ότι μπορεί να ανταγωνιστεί μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους ένδυσης;

Στις άλλες χώρες το επάγγελμα της μόδας αλλά και όχι μόνο  έχει τελείως διαφορετική κρατική  υποστήριξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ειδικά στο χώρο της μόδας στην Ελλάδα έχουμε αξιόλογους επαγγελματίες και χαίρομαι που ορισμένοι από αυτούς ακόμη και στη περίοδο της οικονομικής κρίσης κατάφεραν να διαπρέπουν και στο εξωτερικό με το ταλέντο τους. Πάραυτα είμαστε ακόμη τυχεροί που έχουν παραμείνει στη χώρα μας ακόμη ιδιαίτερα ταλέντα. Θαυμάζω τους Έλληνες σχεδιαστές και πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι δεν ανταγωνίζονται απλά διαφέρουν!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό ένδυμα;

Από το 80 στη χώρα μας σταμάτησε να λειτουργεί η βιομηχανία οπότε οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες στο χώρο μέχρι και σήμερα.

Όμως η αδυναμία γενικά στα χρόνια της κρίσης είναι η μειωμένη προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον. Ειδικότερα οι ελληνικές επιχειρήσεις είτε λόγω εσωτερικής αδυναμίας είτε λόγω έλλειψης πόρων αδυνατούν να προσαρμοστούν έγκαιρα στις νέες συνθήκες της αγοράς που απαιτούν διαρκή ανάπτυξη και εφαρμογή νέων αποτελεσματικότερων – παραγωγικών και λειτουργικών μοντέλων. Ευελπιστώ η οικονομική αυτή δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας να μας οδηγήσει πλέον στην έξυπνη χρήση των πόρων μας.

συνεντευξη-λαμπρινα-κακιουζη-cgfs

Ποια είναι τα προσόντα που θα έπρεπε να διαθέτει ένας καλός σχεδιαστής;

Ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να αναπτυχθεί θα πρέπει να διακρίνεται για τις γνώσεις του αλλά και για τη σταθερή ποιότητα προσωπικού και επαγγελματικού του χαρακτήρα.

Ποια είναι η σχέση σου με τον σχεδιαστή ρούχων Κωνσταντίνο Μητροβγένη;

Τον Κωνσταντίνο τον γνωρίζω αρκετά χρόνια διότι συνεργαζόμασταν στο χώρο της εκπαίδευσης που διοικούσα, καθώς δίδασκε σχέδιο μόδας. Τον θαυμάζω και ως άνθρωπο για την ακεραιότητα του αλλά και ως σχεδιαστή για τη σταθερή και ποιοτική του αξία. Είναι τιμή μου η συνεργασία μας.

Ποια είναι τα οράματα και οι στόχοι της Λαμπρίνας Κακιούζη;

Τα οράματα μου είναι η κινητήρια δύναμη επίτευξης των στόχων μου, οι οποίοι βασίζονται στη καθημερινή μου βελτίωση.

Μητέρα, επιστήμων, οικονομολόγος, fashion woman…πως τα προλαβαίνεις όλα;

Εγώ έναν αξιόλογο γιο -μια δυνατή επαγγελματική εμπειρία και σε συνδυασμό με το πάθος των θέλω μου υπάρχει αρκετή ικανοποίηση και χρόνος δημιουργικός.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου σε κάποιον αν σε ρωτούσε, ποια είναι η Λαμπρίνα;

Είναι πολύ πιο θαυμαστό να θέλουν να σε γνωρίσουν από το αυτό συστήνεσαι …

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ζωή σου; Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις και να κάνεις πίσω;

Αρκετές φορές και συνεχίζω και αντιμετωπίζω…επειδή όμως δεν αφήνω τίποτα στη τύχη, η πρόκληση στη ζωή είναι να μπορείς να ξεπερνάς τις δυσκολίες όταν παρουσιάζονται  χωρίς να αποπροσανατολίζεσαι από το στόχο σου.

συνεντευξη-λαμπρινα-κακιουζη-cgfs

Συνέντευξη – Κυριάκος  Τσικορδάνος

Φωτογραφία – Αδαμαντία Λαουμτζή

www.greekaffair.gr