Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος φιλοξενείται στο greekaffair.gr και μιλάει στον Κυριάκο Τσικορδάνο για τον θεατρικό του ρόλο στην παράσταση “Το Κόκκινο Μελίσσι” αλλά και για τον ίδιον.

Αναγνωστόπουλος

Νίκο σε καλωσορίζουμε. Πριν ξεκινήσουμε την συνέντευξη θα ήθελα πρώτα να μου αυτοπαρουσιαστείς.

Γεια σας! Είμαι ο Νίκος Αναγνωστόπουλος τελείωσα 2012 τη δραματική σχολή πήγα φαντάρος. Το 2014 έπαιξα στην παράσταση, “Η ζωή μου στη τέχνη” που πήγε δυο σεζόν, μετά ήρθε η παράσταση “Στα σκοτεινά- making movies”. Στη συνέχεια έκανα ένα παιδικό και ήρθε στη πορεία μια πολύ όμορφη συμμετοχή στη παράσταση “Οι Ένοχοι” της Μαίρης Βιδάλη. Φέτος είμαι στο “Κόκκινο Μελίσσι” στο θέατρο Πόλη. Αυτές είναι μερικές από τις δουλειές μου στο θέατρο και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι πολύ ιδιαίτεροι ρόλοι που μου έδωσαν εμπειρία !!

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την υποκριτική; Σου άρεσε από παιδί;

Γεννήθηκα πριν 29 χρόνια στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα στην περιοχή Ηλιούπολη. Από παιδάκι ήμουν πολύ χαρούμενο, δραστήριο και ζωηρό. Έχω πάρα πολύ όμορφες αναμνήσεις με πολύ παιχνίδι. Όταν ήμουν στην κατασκήνωση σε ηλικία 14 χρόνων και κάναμε μικρά σκερτσάκια που μας είχαν αναθέσει οι ομαδάρχες να τα παίξουμε μπροστά σε κοινό. Για πρώτη φορά ένιωσα πως αυτό που κάνω προκαλούσε σε κάποιους γέλιο και μόλις τελείωνα χειροκροτούσαν. Τότε δεν ήξερα τι έκανα, όμως κάποια χρόνια αργότερα, κατάλαβα πως για αυτό που έκανα τότε, υπάρχει και μπορεί να γίνει και επάγγελμα. Έτσι το αποφάσισα να γίνω ηθοποιός.

nikos

Πριν πάρεις την απόφαση να γίνεις ηθοποιός, είχες στο μυαλό σου κάποιον άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό;

Πέρασα στο Μεσολόγγι πληροφορική και πήγα να σπουδάσω, όμως μετά από στο χρόνια το παράτησα γιατί δεν ήμουν ευτυχισμένος. Κάτι με έτρωγε. Δεν έκανα αυτό που αγαπάω. Έτσι, πήρα την απόφαση να έρθω Αθήνα και να πάω σε δραματική σχολή να σπουδάσω ηθοποιός πήγα στο πρώτο έτος στον “Ιασμό”, αλλά δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Μετά πήγα στο “Εμπρός”, όπου και εκεί ήμουν δυσαρεστημένος διότι οι δραματικές σχολές δεν σε κοιτούσαν σαν καλλιτέχνη αλλά σαν κάτι άλλο. Αποφοίτησα τελικά από τη “Πράξη 7” όπου ήταν όλα πολύ όμορφα και περάσαμε πολύ ιδιαίτερες καλλιτεχνικές στιγμές.

Νίκο, τι σε άγγιξε τόσο πολύ στο κείμενο “Το κόκκινο μελίσσι” ώστε να σε πείσει να πάρεις το ρόλο αυτό;

Ο ρόλος που υποδύομαι στο κόκκινο μελίσσι είναι πολύ δύσκολος. Αγγίζει τον μεγάλο ρόλο του Τζόκερ σε δυσκολία και σαν ηθοποιός. Όλο αυτό με εξιτάρει σε θέμα δυσκολίας. Όταν έγραφε ο συγγραφέας ο Δημήτρης Σίμος το έργο, του ζητούσα να κάνει τον ήρωα πολύ δύσκολο και με βάθος γιατί ήταν πρόκληση για μένα όλο αυτό!

kokkino-mellisi

Ποιοι άλλοι συνετέλεσαν για να ανέβει η θεατρική παράσταση Το «Κόκκινο Μελίσσι» στο θέατρο Πόλη;

Θεατρικό κείμενο: Δημήτρης Σίμος
Σκηνοθεσία: Απόστολος Σταυρόπουλος
Παίζουν: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φαίη Ψωμαδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Λουπάκη
Μουσική: Άρης Σιαφάς
Κίνηση-Χορογραφία: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Κοστούμια: Άννα Ταβουλαρίδη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιχάλης Γκούμας
Φωτογραφία: Γιώργος Κρικέλης
Μιχάλης Γκούμας
Φωτογραφία Πρόβας: Παναγιώτης Γραμματικάκης
Τεχνική Υποστήριξη: Θωμάς Αντωνάτος
Μια πολύ καλή ομάδα που βοήθησαν στο να γίνουν πραγματικότητα τα λόγια του έργου !!

Κάποιος που θα έρθει να παρακολουθήσει “Το Κόκκινο Μελίσσι” εκτός από ένα αστυνομικό έργο, θα εισπράξει και κάποια μηνύματα μέσα από την παράσταση;

Το έργο πραγματεύεται ότι η παιδική ηλικία σε καθορίζει στο μέλλον και ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Μπορείς να κάνεις τα πάντα να αλλάξεις καταστάσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Τι σημαίνει για έναν νέο όπως εσύ, η λέξη «ηθοποιός»;

Η λέξη ηθοποιός για μένα είναι αυτοπεποίθηση, αντίληψη, ικανότητα, πάθος, ματαιοδοξία, πειθαρχία, εξέλιξη προσωπικότητας και πάνω από όλα ανακάλυψη του εαυτού σου στο να γίνεις για τα δικά σου δεδομένα όσο πιο καλός άνθρωπος γίνεται, σε όλες τις εκφάνσεις του!
Όλα αυτά που ανάφερα είναι σκέψεις μου, και κάθε μέρα ζω με αυτές, να κατακτήσω όλες αυτές τι λέξεις που ανέφερα γιατί μου δίνουν ζωή και χαρά και νομίζω πως είναι ένας από τους σκοπούς της ζωής μου.

anagnostopoulos

Τι σημαίνουν η λέξεις έρωτας, αγάπη, σεξ για σένα;

Οι λέξεις έρωτας αγάπη σεξ για μένα είναι 3 διαφορετικά πράγματα που με τρομάζουν και τα 3 αλλά τον απόλυτο τρόμο τον νιώθω όταν υπάρχουν και τα 3 μαζί! (γέλιο)

Ποια θεατρική παράσταση είδες τελευταία και σου άρεσε;

Τη τελευταία παράσταση που είδα ήταν το “Καμίλ και Κλοντέλ” του Γιάννη Λασπιά. Ήταν μια πολύ πολύ καλή δουλειά!!

Νίκο, ποια είναι η εικόνα που έχεις για το greekaffair.gr; Πιστεύεις ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός ποιοτικού και αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης;

Το greekaffair είναι ποιοτικότατο και πάρα πολύ αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης και το ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη πραγματικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια είναι 2-3 πρότζεκτ που όταν θα έρθει η ώρα, με τίποτα δεν θα μείνουν στο σκοτάδι !!!