Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα έξω στο κόσμο σχεδόν 2000 χρόνια μετά;

Μπορεί να υπάρξει πραγματική ενότητα;

Η Ανατολή ουσιαστικά δεν μπορεί να προσεγγίσει την Δύση, αν η ίδια δεν σταματήσει να ταΐζει την κάμπια και η δύση δεν αντιληφθεί ότι βαδίζει στο σκοτάδι . Η ριζά , η Εκκλησια του Χρίστου, η αλήθεια δηλαδή, όπως μας περιγράφει και ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή είναι Αγία.

Είδε η απαργη αγία και το φύραμα και ει η ρίζα αγία και οι κλάδοι.

{Όλα τα κομμένα κλωνάρια μπορούν να μολιασθούν στην αρχική Αγιά ελιά και το κάλεσμα υπάρχει σε όλους τους αιώνες και για όλους τους λαούς.}

Συνέκλεισε γαρ ο θεός τους παντας εις απειθειαν ινα τους πάντας  ελεηση.

{Είναι υποκριτικό να λέμε ότι έχουμε την αλήθεια αλλά δεν την πράττουμε επιθυμούμε να λεγόμαστε Χριστιανοί αλλά οι πράξεις μας φανερώνουν το αντίθετο. Κρατάμε μερίδιο πάντα για τον εαυτό μας και αποδίδουμε πονηρά ένα μικρο περίσσευμα στο θεό.

Τα “πάσαν την ζωήν ημών, Χριστό τω θεό παραθώμεθα” δεν το πιστεύουμε πραγματικά, δεν καθίσταται βίωμα μας και για αυτό το λησμονούμε. Μας απόμειναν οι τύποι και χάσαμε την ουσία.

Για αυτό βασανίζεται ο σύγχρονος κόσμος, γιαυτό και επικρατεί η άθλια κατάσταση που είδε ο Άγιος Πορφύριος. Δεν ξεψυχούμε βέβαια ακαριαία όπως ο Ανανίας και η Σαπφειρα που πονηρά κράτησαν μερίδιο για τον εαυτό τους.

Ακουων δε ο Ανανίας τους Λόγους τούτους πεσών εξεψυξε, και εγένετο φόβος μέγας επί πάντας τους ακούοντας ταύτα.

{Αλλά μας επισκέπτονται θλίψεις, αρρώστιες , θάνατοι, φτώχεια, κρίσεις, και πολλά άλλα με συνέπειες την στάση μας απέναντι στο θεό. Όλα αυτά συνέβησαν στο παρελθόν για να τα έχουμε υπόψη μας σήμερα στο παρόν αλλά και για να αποτελούν τους οδοδείκτες για το μέλλον.

 

Κείμενο : Η Κοσμογονική Ελαία ,η πανορθόδοξη σύνοδος και οι Σύγχρονοι Άγιοι Πορφύριος και Άγιος Παΐσιος  .