Σύκα και Αχλάδια στο Κρασί του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Σύκα και Αχλάδια στο Κρασί του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ

12 ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείται τα αχλάδια όρθια και αναμέσα τους τα σύκα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σιγά σιγά το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ελατωθούν τα υγρά μας στο 1/3. Σερβίρεται με παγωτό της αρεσκείας μας.