Εντυπωσιακή τελετή λήξης στο Ρίο υπό τους ρυθμούς της σάμπας.

Εντυπωσιακά χορευτικά, τραγούδι και βροχή πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία.
Η τελευταία παράσταση των Αγώνων του Ρίο, η τελετή λήξης θα κλείσει με τους Βραζιλιάνους να παραδίδουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί -τι άλλο;- σάμπα και πολλές εκπλήξεις, τις οποίες κρατούν καλά κρυμμένες.

rio-2016

Η βραδιά φέρει την υπογραφή της 69χρονης Ρόσα Μαγκαλιάες, που θεωρείται η πιο επιτυχημένη σχεδιάστρια καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο -αφού έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα στο καρναβάλι του Ρίο.

Τη μουσική της τελετής λήξης έχει αναλάβει να επιμεληθεί ο Νορβηγός DJ Kygo, μαζί με μια σειρά από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες

Κατά παράδοση, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ θα απευθύνει ομιλία, καθώς και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ρίο 2016, ενώ θα ακολουθήσει η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Τόκιο.

Τη σημαία θα παραλάβει η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης της πόλης, Γιουρίκο Κοΐκε, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Αμπε.

Θα ακολουθήσει και μία 8λεπτη παράσταση, η οποία θα δώσει μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίον η ιαπωνική κουλτούρα θα συνδυαστεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την Telegraph, πρόκειται για μία επίδειξη υψηλής ιαπωνικής τεχνολογίας (που μπορεί να έχει και Pokemon;).

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 41.000 εισιτήρια, παρά τις εξαιρετικά υψηλές τιμές, που ξεκινούν από τα 715 και φτάνουν μέχρι τις 3.200 δολάρια.