Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου περισσότερους από 4.000 δρομείς, που θα τρέξουν μία ιστορική μέρα για την πόλη, τη μέρα που η Αθήνα γιορτάζει το τέλος της γερμανικής κατοχής (12.10.1944).

Ο 1ος Απογευματινός Αγώνα Δρόμου «Παναθήναια 2014» οργανώνεται από τον  Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και με το σύνθημα «Τρέχουμε μαζί… Αγαπάμε τη ζωή», την Κυριακή 12 Οκτωβρίου,  πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ειρήνη και τον αθλητισμό.

Από τις 16.00 έως την έναρξη των αγώνων η Athens Big Band με δυνατή μουσική από παγκόσμιες jazz επιτυχίες  θα προετοιμάσει ευχάριστα τους δρομείς, ενώ το ρυθμό θα κρατήσουν οι μουσικοί παραγωγοί του «Αθήνα 9.84», Ελένη Σούρδη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και Αριστέα Γιάννου στη διαδρομή.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17.00 και αναλόγως τις δυνατότητες και τη διάθεσή του, ο κάθε δρομέας μπορεί να συμμετάσχει σε μία από τις τρεις διαδρομές,  8 χλμ  (για ενήλικες και παιδιά άνω των 14 ετών), 3 χλμ (για ενήλικες και παιδιά) και 1000μ. (Α.με.Α).

Εγγραφές:
Οι εγγραφές λήγουν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, είτε ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.opanda.gr (έως τις 18.00), είτε στους αθλητικούς χώρους και στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ οι δρομείς θα μπορούν να εγγραφούν και την ημέρα των αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 13.00  έως τις 16.00.