Ο Κοραής Δαμάτης παρουσίασε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο, “Το Σπίτι Μόνο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Γαβριηλίδης”.

Το μυθιστόρημα “Το Σπίτι Μόνο” αποτελεί την πρώτη συγγραφική απόπειρα του Κοραή Δαμάτη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Πρόκειται για ένα μυθιστορηματικό ταξίδι στο παρελθόν. Ένας λογοτεχνικός χείμαρρος εξομολογήσεων και συναισθημάτων. Με αυτοβιογραφικά στοιχεία από την ιστορία της γενιάς και της οικογένειάς του των χρόνων της Αλεξάνδρειας αλλά και της Αθήνας, με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα – σταθμούς και με φανερά, ψυχαναλυτική προσέγγιση των χαρακτήρων, “Το Σπίτι Μόνο” καθηλώνει και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη, στοχεύοντας κατευθείαν στην καρδιά του.

Στην παρουσίαση διάβασαν αποσπάσματα η Δήμητρα Γαλάνη και η Λυδία Κονιόρδου, ενώ για τον συγγραφέα μίλησε η Κάκια Ιγερινού.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και πολλών φίλων που βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν η Ντόρα Γιαννακοπόνλον, η Ελένη Γερασιμίδου οικογενειακώς, η Νόρα Κατσέλη, η Βάνα Πεφάνη, η Δώρα Χρυσικού, ο Νίκος Ιωαννίδης. η Άννα Αθανασιάδη. η Μαρία Φιλίππου, η Χαρά Κεφαλά, η Μαρία Καβουκίδου, η Νανά Νικολάου, ο Δημήτρης Καρατζιάς. ο Σόλων Τσούνης, η Νικολέττα Βλαβιανού, η Ελένη Δαφνή κ.α.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Κοραής Δαμάτης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου.

Το Σπίτι Μόνο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μεταίχμιο…. αυτή είναι η κατάλληλη λέξη. Εκεί μπόρεσε να ζήσει το βασικό πρόσωπο του βιβλίου. Κι αν κάποιες στιγμές απάγκιαζε στη μία πλευρά, γρήγορα ξαναβρισκότανε στην απέναντι όχθη. Ακροβατούσε ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, σε αλήθειες, ψέματα και επινοήσεις, περπατώντας πάντα πάνω σε διαχωριστικές, ενδιαμέσως, από μια βαθύτερη επιτακτική ανάγκη ενδοσκόπησης της ζωής του και παρατήρησης της ζωής γύρω του. Άλλωστε αυτό ήταν και το πρώτο μάθημα που του δόθηκε: ενδοσκόπηση και παρατήρηση. Έτσι πορεύτηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι απέφυγε λάθη και υπερβολές, ότι γλίτωσε κλειστές στροφές και κατηφόρες, εξάλλου η πορεία κάθε ανθρώπου έχει τα δικά της μετρήματα, αδυνατώντας πολλές φορές να ορθοποδήσει ακόμη κι όταν πραγματοποιούνται τα θέλω του και καλύπτονται οι ανάγκες του.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

korais-damatis

Ο Κοραής Δαμάτης γεννήθηκε το 1952 στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια. Στην Ελλάδα ήρθε με την οικογένειά του το 1962. Σπούδασε θέατρο. Χόρεψε με την ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη και στο «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλούς Μάνου. Έλαβε μέρος ως ηθοποιός και χορευτής σε αρκετές παραστάσεις. Δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Έβδομο Θέατρο». Έχει σκηνοθετήσει έργα των Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Βάις, Μπρεχτ, Μπέκετ, Λόπε ντε Βέγκα, Ζενέ, Μπομαρσέ, Αριστοφάνη, Γκομπρόβιτς, Σέρμαν, Ουίλιαμς, Ιονέσκο, Ζιροντού, Καμί, Μάρτιν Μακ Ντόνα, Γιώργου Σεβαστίκογλου κ.ά, για το Εθνικό Θέατρο, για κάποια Δημοτικά Περιφερειακά, για το Φεστιβάλ Αθηνών και για το ελεύθερο θέατρο.