Το δικό της smartphone αναμένεται να λανσάρει φέτος η Google σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph. Θα το κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία και αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Μπορεί να υπάρχουν μέχρι τώρα κάποια μοντέλα, όπως τα Nexus smartphones, τα οποία τρέχουν stock Android και κατασκευάζονται από μεγάλα ονόματα για λογαριασμό της Google, αλλά αυτό το νέο κινητό θα το «υπογράφει» η ίδια.

Τα updates θα γίνονται πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα Android, στα οποία οι κατασκευαστές πρέπει να εγκρίνουν τις εκδόσεις του Android πριν γίνει το download και η εγκατάσταση. Η εταιρεία-κολοσσός μοιάζει να ακολουθεί τα βήματα της Apple σε αυτό το επίπεδο καθώς η τελευταία έχει αναλάβει αποκλειστικά τόσο το software, όσο και το hardware των συσκευών της.

Στην πραγματικότητα, η Apple έχει ένα κλειστό software που χρησιμοποιείται μόνο από την ίδια, ενώ το Android της Google είναι ανοιχτό και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο.

Ούτως η άλλως εκπρόσωπος της Google είχε αναφέρει πρόσφατα ότι θα βάλουν τα δυνατά τους για το λανσάρισμα μιας νέας συσκευής της Google, αλλά και γενικότερα καινούριες συσκευές της εταιρείας. Όπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, ακόμη κι αν κυκλοφορήσει το δικό της smartphone, αναμένεται να συνεχίσει και τη σειρά Nexus. Όσο για το κινητό με το δικό της brand, που θα είναι αποκλειστικά δικό της δημιούργημα, λέγεται ότι θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά και δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς το χρονικό σημείο που θα γίνει αυτό.