Η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Φαίη Ρουμπίνη μιλάει αποκλειστικά στο greekaffair.gr σε μια συνέντευξη εφ’ολης της ύλης που παραχώρησε στον Κυριάκο Τσικορδάνο.

faih-2

Φαίη σε καλωσορίζουμε στο greekaffair.gr   

Χαίρομαι που με καλέσατε.

ΕΡ. Είσαι ένα παιδί της επαρχίας από το Κιλκίς. Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Είχες όμορφες  αναμνήσεις  ή αρνητικές;

ΑΠ. Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα ανέμελα, όπως άλλωστε πρέπει να τα ζουν και όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι γονείς μου μετακόμησαν στην Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ναι, έχω σίγουρα πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

ΕΡ. Φαίη σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι σου αρέσει η μουσική και το τραγούδι και αποφάσισες ότι θα ασχοληθείς με αυτά ενεργά;

ΑΠ. «Για να ‘μαι ειλικρινής»… πρώτα το κατάλαβε η οικογένειά μου. Μου λένε ότι όταν ήμουν μικρή μόλις άκουγα μουσική πεταγόμουν σαν ελατήριο…Αισθάνομαι ότι μεγάλωσα με μια μουσική στα αυτιά μου και ένα τραγούδι στο στόμα μου… (γελιο)

faih

ΕΡ. Έχεις κάνει σπουδές πάνω στο τραγούδι και τη μουσική;

ΑΠ. Παίζω λίγη κιθάρα.

ΕΡ. Τα πρώτα σου βήματα στο τραγούδι ποτέ τα έκανες; Θυμάσαι το πρώτο σου τραγούδι;

ΑΠ. Πρωτοτραγούδησα σε κοινό γύρω στα 20 μου χρόνια και άν θυμάμαι καλά πρέπει να είπα το ‘όλα σε θυμιζουν»… αγαπημένο τραγούδι.

ΕΡ. Πως αντέδρασε η οικογένεια σου όταν τους ανακοίνωσες ότι θα ασχοληθείς με το τραγούδι;

ΑΠ. Η αντίδρασή τους ήταν με ενθουσιασμό! Βλέποντας την αγάπη μου για το τραγούδι με παρότρυναν να προχωρήσω…Ασε που ,ξέρεις πως είναι οι γονείς, ήταν οι πρώτοι μου θερμοί φαν (γελιο)

ΕΡ. Η συνεργασία σου με τον μέντορα σου Αργύρη Αράπη πώς πρόεκυψε και πότε ξεκινά;

ΑΠ. Ο Αργύρης Αράπης μετά από τόσα επιτυχημένα χρόνια στο χώρο, είναι ο άνθρωπος που περισσότερο τον ψάχνουν παρά ψάχνει. Εγώ μάλλον είχα άστρο όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε η ευκαιρία να με ακούσει. Συζητήσαμε και καταλήξαμε να γίνει ο μέντορας μου.

ΕΡ. Τι ήταν αυτό που σε έκανε εμπιστευτείς την φωνή σου στα χέρια του Αργύρη;

ΑΠ. Οπως σας είπα και πριν η επιτυχημένη του διαδρομή, η πολύ καλή φήμη που τον ακολουθεί σαν επαγγελματία αλλά και το πλάνο που μου παρουσίασε δεν άφησε περιθώριο για δεύτερη σκέψη.

ΕΡ. Από τα τραγούδια που έχεις ερμηνεύσει μέχρι σήμερα, ποιο είναι το στυλ που ταιριάζει πιο πολύ στη φωνή σου; Το στυλ της Πέγκυ Ζήνας, ενός Δημάκη ή της Πάολα;

ΑΠ. Ερμηνεύω τα τραγούδια με το προσωπικό μου στυλ. Το στυλ της Ρουμπίνη.

ΕΡ. Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική παραδοσιακή μουσική; Πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμα  λαϊκές ρίζες στην ελληνική  παραδοσιακή μουσική ή έχουν μπασταρδευτεί;

ΑΠ. Πιστεύω ότι υπάρχουν και είναι βαθιές οι ρίζες. Η παραδοσιακή μουσική είναι η βάση της μουσικής μας.

ΕΡ. Τι θεωρείς λαϊκό τραγούδι;

ΑΠ. Το λαϊκό τραγούδι πιστεύω είναι αυτό που εκφράζει την ζωή και τα συναισθήματά του σήμερα και σίγουρα αυτό που αγκαλιάζει περισσότερο ο κόσμος.

ΕΡ. Όταν βγαίνεις πάνω στην πίστα  έχεις άγχος; Ποια είναι τα συναισθήματα που έχεις εκείνη την στιγμή;

ΑΠ. Εχω ακούσει από καλλιτέχνες με πολλά χρόνια παρουσίας στο χώρο να λένε ότι ακόμη και σήμερα έχουν άγχος… Λέω λοιπόν ότι φυσιολογικά υπάρχει άγχος. Αυτό όμως που με απογειώνει είναι η αποδοχή του κόσμου… φοβερό συναίσθημα να σου εκδηλώνουν την αγάπη τους.

ΕΡ. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου κυκλοφόρησε το καινούργιο σου τραγούδι σε στίχους του μέντορα σου Αργύρη Αράπη και μουσική Τάσου Παναγή. Μίλησε μας λίγο για αυτήν την νέα σου δουλειά. Πώς προέκυψε;

ΑΠ. Το άκουσα κάποια στιγμή σε demo και πραγματικά το αγάπησα. Είναι φανταστικό τραγούδι και νομίζω μας εκφράζει λίγο πολύ όλους.

ΕΡ. Φαίη θεωρείς ότι είσαι μια ερμηνεύτρια που σου αρέσει να δοκιμάζεις πάνω στην δουλειά σου  καινούργια πράγματα ή σου αρέσει κάτι σταθερό που δεν περιέχει ρίσκο;

ΑΠ. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα χτίσω. Δεν θα διστάσω όμως καθόλου μπροστά σε νέες προκλήσεις.

ΕΡ. Ως νέα καλλιτέχνης – ερμηνεύτρια  κάνεις όνειρα; Αν σε ρώταγα με ποιόν μεγάλο τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον  τι θα απαντούσες;

ΑΠ. Χωρίς όνειρα δεν πάμε πουθενά…είναι πολύ ωραίο να ονειρεύεσαι, αλλά και να εργάζεσαι σκληρά ώστε αυτά να πραγματοποιηθούν. Οσο για την συνεργασία δεν μπορώ να πω ενα ξερό όνομα. Υπάρχουν σπουδαίοι τραγουδιστές.

ΕΡ. Για την Φαιη Ρουμπίνη τι είναι πρόκληση;

ΑΠ. Από Ρουμπίνη να γίνω «διαμάντι» (γέλιο)

ΕΡ. Φαίη ως καλλιτέχνης –ερμηνεύτρια τι ψάχνεις και τι αναζητάς μέσα από την μουσική και το τραγούδι;

ΑΠ. Αναζητώ την επικοινωνία με τον κόσμο, να εισπράτω την αγάπη του και να διασκεδάζουμε όλοι μαζί σαν μια παρέα.

ΕΡ. Ποια είναι η γνώμη σου για τα social media, είσαι υπέρ η κατά; Θα έλεγες ότι βοηθάνε τον καλλιτέχνη ή του κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, στην προβολή του και στην προσωπική του εικόνα;

ΑΠ. Είμαι υπέρ και η γνώμη μου είναι ότι αν γίνεται σωστή χρήση βοηθάνε τον καλλιτέχνη να προβάλει την δουλειά του.

ΕΡ. Τι θεωρείς ότι είναι σωστό για μια ερμηνεύτρια όπως εσύ: να κάνει συνέχεια πρωταθλητισμό και να κυνηγά την επιτυχία ή να είναι παρόν και με τους όρους της;

ΑΠ. Πιστεύω ότι όταν εργάζεσαι σκληρά θέλεις να φτάσεις και ψηλά. Η επιτυχία δεν πρέπει να αλλάζει τις αρχές μας.

ΕΡ. Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Πόσο σημαντικό θέμα το θεωρείς;

ΑΠ. Σίγουρα μεγάλο ρόλο.

ΕΡ. Η κρίση την εποχής σε τρομάζει ως καλλιτέχνη αλλά και ως άνθρωπο;

ΑΠ. Οχι με τρομάζει αλλά με προβληματίζει όπως και όλους μας εξάλλου.

ΕΡ. Εμφανίσεις  σκέπτεσαι να κάνεις κάπου; Ποια  είναι τα επόμενα σχέδια σου;

ΑΠ. Αυτό είναι θέμα του παραγωγού μου. Εγώ το μαθαίνω τελευταία…(γελιο)

ΕΡ. Φαιη  σε ευχαριστώ που αφιέρωσες  λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη. Το greekaffair.gr και οι αναγνώστες του σου εύχονται πάντα επιτυχίες!!

ΑΠ. Και εγώ σας ευχαριστώ.

Συνέντευξη Κυριάκος Τσικορδάνος