Εύγευστα φασόλια  με καραμελωμένα κρεμμυδάκια στιφάδου συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ .

 

ΥΛΙΚΑ

 

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ

1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΞΥΔΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΚΑΝΕΛΑ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΛΑΤΙ  ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζουμε τα φασόλια μισή ώρα περίπου και τα στραγγίζουμε, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα στραγγισμένα φασόλια τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα τα σκόρδα τα διάφορα μπαχαρικά το αλατοπίπερο το ξύδι το τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό σφραγίζουμε την κατσαρόλα καλά και αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.