Χειμωνιάτικη συνταγή “Φασόλια στο Φούρνο με μυρωδικά”Μελωμένα με υπέροχα αρώματα από την μάνα γη.

 

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

2 ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ , ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μουλιάζουμε τα φασόλια μας για 8-12 ώρες σε μια λεκάνη με νερό και μετά αφού τα ξεπλύνουμε τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Εκεί προσθέτουμε τις τομάτες αφού τις τρίψουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα το σκόρδο τις καυκαλήθρες το μαϊντανό ψιλοκομμένο τα κρεμμύδια τη ρίγανη τη δάφνη το λάδι το αλατοπίπερο μας και δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 – 1 ½ ώρα μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους, μπορεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος να συμπληρώσουμε λίγο νερό ακόμα.