Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

φεστιβαλ-γλυπτικης

 

Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο θα πραγματοποιηθεί στην Αμμουδάρα, από την 1η έως τις 12 Αυγούστου 2016, υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου (Ηράκλειο Κρήτης). Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο στην Ελλάδα και η είσοδος και η συμμετοχή του κοινού σ’ αυτό θα είναι ελεύθερη.

Κατά την διάρκειά του, ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης σε συνεργασία με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Γλυπτικής από την Ουκρανία, Yuriy Mysko, και τη γνωστή γλύπτρια, Lyudmyla Mysko, θα φιλοτεχνήσουν γλυπτά από άμμο στη θέση Ξηροπόταμος, με θέμα τη θάλασσα.

γλυπτικη -στην-αμμο

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ θα ασχοληθούν με τον εγκιβωτισμό της άμμου σε καλούπια.

Από τις 2 Αυγούστου, και για 10 ημέρες, θα φιλοτεχνούν τα έργα τους δίπλα στη θάλασσα ενώ οι γλύπτες καλούν μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν γλυπτά από άμμο στην παραλία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, υποδέχθηκε στο δημαρχείο Μαλεβιζίου τους γλύπτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, τονίζοντας πως ο δήμος με χαρά αγκάλιασε και έθεσε υπό την αιγίδα του «αυτό τοπρωτοποριακό για την χώρα μας φεστιβάλ». «Ένα φεστιβάλ που θα προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη γενικότερα σε όλο τον κόσμο και που μας δείχνει δρόμους εναλλακτικού τουρισμού που τόσο επιζητούμε» ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης, καλώντας τους συμπολίτες του να το αγκαλιάσουν και να παρακολουθήσουν από κοντά την πορεία της δημιουργικής δουλειάς των καλλιτεχνών, που είναι βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τους εντυπωσιάσει.

Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους γλύπτες να αποκτήσει την πρώτη εμπειρία από αυτού του είδους τη διοργάνωση. Στόχος του δήμου είναι να δημιουργήσει μελλοντικά έναν μεγάλο θεσμό στις παραλίες του.

 

Το διαβάσαμε εδω