Το γλυκό της Εβδομάδας Φτιάξτε για όλη την οικογένεια εύκολα και γρήγορα νόστιμες Φλογέρες με Καρυδόψιχα !

glogeres

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΑΥΓΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

4 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

3 ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε  μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λεμόνι και τα βράζουμε για 8- 9 λεπτά όταν σβήσουμε την φωτιά μας προσθέτουμε το λεμόνι ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη βάζουμε την καρυδόψιχα την αμυγδαλόψιχα το παξιμάδι την κανέλα τα αυγά χτυπημένα το κονιάκ την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι και τα κόβουμε σε λωρίδες περίπου 10 εκατοστά πλάτος. Παίρνουμε ανά 2 τα φύλλα τα αλείφουμε με βούτυρο και  με ένα κουτάλι παίρνουμε γέμιση το πλάθουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο του φύλου, τις άκρες από το φύλλο τις γυρνάμε πάνω από την γέμιση και μετά τυλίγουμε σε ρολό, έχουμε βουτυρώσει μια λαμαρίνα και τα τοποθετούμε ένα ένα μέσα σε αυτήν. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα αλείφουμε τα ρολά μας με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 – 180 βαθμούς. Περιχύνουμε τις φλογέρες ζεστές με το σιρόπι μας, αφού κρυώσουν καλά τις σερβίρουμε.