Πρώτο στον κόσμο για τη σχεδίασή του ήρθε το σκάφος Skipper NC100s της BSK marine που δημιούργησε ο νεαρός Χανιώτης σχεδιαστής και ναυπηγός Αλέξανδρος Σταυρουλάκης.

σκάφος

To Skipper NC100s “μάγεψε” τους κριτές για τον επαναστατικό του σχεδιασμό και κέρδισε μια θέση στην οικογένεια της Red dot, η οποία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο που βραβεύει τον σχεδιασμό προϊόντων και ήδη λειτουργεί από το 1954.

Πιο συγκεκριμένα, το Skipper NC100s έλαβε τον τιμητικό τίτλο Honourable Mention in the Red Dot Award: Product Design 2016. Μάλιστα είναι το πρώτο Ελληνικό σκάφος και το δεύτερο φουσκωτό σκαφος παγκοσμίως που κερδίζουν αυτό το διεθνές βραβείο σχεδίασης.

Το εντυπωσιακό σκάφος του Αλέξανδρου ξεχώρισε ανάμεσα σε 5.200 προϊόντα από 57 εθνικότητες και κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή των 41 έμπειρων καθηγητών, δημοσιογράφων σχεδίου και σχεδιαστών από όλο τον κόσμο.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Σταυρουλάκης , «Το red dot είναι ένας οργανισμός που βραβεύει designs απο πολλές κατηγορίες. Έχει έδρα την Γερμανία και οι συμμετοχές ξεκινούν απο τον Δεκέμβριο. Μέσα στον Μάρτιο γίνονται οι αξιολογήσεις χωρίς κανείς να ξέρει ποιοί συμμετέχουν και ποιοί κερδίζουν. Απλά μου ανακοίνωσαν το αποτελέσμα και την ημερομηνία των απονομών. Το σκάφος ξεχώρισε στον διαγωνισμό γιατί έχει ιδιαίτερη γάστρα (το κάτω κομμάτι) και πρωτοποριακή σχεδίαση. Έτσι έγραψαν οι κριτές. Το σκάφος που κέρδισε κοστίζει γύρω στις 180.000€ και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα και το αγοράζουν. Όταν ξεκίνησε η κρίση σχεδιάσαμε πιο ακριβά σκάφη και πιο luxury ώστε να απευθυνθούμε σε κοινό που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση.”

Ο Αλέξανδρος Σταυρουλάκης είναι γέννημα θρέμμα Χανιώτης, σπούδασε Ναυπηγική και Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο ΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται με την επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του το 2000 και η οποία εδρεύει στο Δαράτσο, εκεί όπου ο Αλέξανδρος εμπνέεται για τις δημιουργίες του. Σχεδιάζει αλλά και κατασκευάζει πολυτελή φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη αναψυχής, τα οποία πωλούνται σε όλη την Ευρώπη.

“Το ναυπηγείο το ξεκίνησε ο πατέρας μου οπότε είμαι στην γραμμή παραγωγής εδώ και 15 χρόνια.”

Ο Αλέξανδρος έχει ανοίξει τα φτερά του για τα καλά και όλα συγκλίνουν πως το μέλλον είναι ευοίωνο γι’ αυτόν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες από τον Αλέξανδρο Σταυρουλάκη στην ιστοσελίδα του www.skipper-bsk.com.

Ο Αλέξανδρος Σταυρουλάκης και η εταιρεία του BSK αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα. Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και του ευχόμαστε να έχει πάντα έμπνευση και να διαπρέπει με τα σχέδια και τις κατασκευές του!