Χοιρινές μπριζόλες με πράσινες ελιές του Γιώργου Τσελεμεντέ.

xoirines-mrizoles

Μια πάρα πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή “Χοιρινές μπριζόλες με πράσινες ελιές”, κατ’ευθείαν από το τετράδιο συνταγών του παππού μου. Όταν την φτιάξετε στείλτε μου εντυπώσεις σας.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις ελιές για 10 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλατοπίπερο και κατόπιν τις σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι μας να πάρουν χρώμα μια μια. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες λίγο νερό λίγο ζάχαρη αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα. Ρίχνουμε τις ελιές και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ

½ ΚΙΛΟ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

ΛΑΔΙ

3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ