“Χοιρινό με Σέλινο” πρόκειται για ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα του χειμώνα. Δημοφιλέστατο τις κρύες μέρες, του χειμώνα στα χωριά της Θεσσαλίας.

ΥΛΙΚΑ

1500 ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

1, 5 ΚΙΛΟ ΣΕΛΙΝΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

2 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια  και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και μετά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια για να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσέχουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Εάν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό, κατόπιν προσθέτουμε νερό και τα σέλινα μας αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και κόψει στα 3. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαί μας και όταν είναι έτοιμο χτυπάμε τα αυγά με το χυμό και εάν θέλουμε και μια μικρή κουταλιά κορν φλάουρ και αυγοκόβουμε.