Χοιρινό ρόστο Νάξου του Γιώργου Τσελεμεντέ

χοιρινο-ροστό--ναξου

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία, βάζουμε σʼαυτά σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα.

Προσθέτουμε σκόρδο και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας αδιάλυτο.

Κατόπιν σβήνουμε το κρέας με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα.

Αν η ντομάτα δεν είναι νερουλή, τότε βάζουμε λίγο νερό.

Σιγοβράζουμε το φαγητό και προς το τέλος προσθέτουμε τις πατάτες.

Στην αρχή βάζουμε λίγο αλάτι και προς το τέλος, αν χρειάζεται βάζουμε κι άλλο.

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί ξερό

5 – 6 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

4 – 5 φρέσκιες ντομάτες

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι – πιπέρι

3 – 4 ή και περισσότερες πατάτες