Χοχλιοί Στιφάδο

Οι χοχλιοί στιφάδο είναι μια νοστιμιά για λίγους.

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1/2 κιλό σαλιγκάρια
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάκι κονκασέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο, ξύδι
1/2 ποτηράκι νερού, νερό
αλάτι, πιπέρι
μπούκοβο

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως και το σκόρδο.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά.
Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του, 45 λεπτά περίπου.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με ρύζι μπασμάτι.