Το γλυκό της Εβδομάδας “Ψητά μήλα σε σφολιάτα” Ένα γλυκό εύκολο φτηνό και γρήγορο του Γιώργου Τσελεμεντέ !

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕΓΑΛΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΟΝΙΑΚ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

2-3 ΦΥΛΛΑ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παίρνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 4 ίσα  κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ‘ένα μπολ αναμείνουμε τη ζάχαρη τις στραγγισμένες σταφίδες το βούτυρο το ξύσμα τη κανέλα τη αρμπαρόριζα. Κόβουμε τα μήλα στη μέση και τα τοποθετούμε από ένα σε κομμάτι σφολιάτας με τηκομένη πλευρά προς τα επάνω, ε κάθε μήλο βάζουμε από μια κουταλιά από το μείγμα της ζάχαρης και κατόπιν πιάνουμε τις άκρες κάθε φύλλου και τις ενώνουμε πάνω από το μήλο πιέζοντας σφιχτά δημιουργώντας ένα πουγκί, ψήνουμε για 35 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.