1ης διοργάνωση Γιορτής Κρασιού στην Αθήνα

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο κ. Φιλίππου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παριστάμενους και συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας και εντός του 2016, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των αμπελουργών – οινοπαραγωγών και προτίθεται να βοηθήσει και να στηρίξει τον συγκεκριμένο κλάδο (αλλά και τους υπόλοιπους κλάδους του πρωτογενούς τομέα) με όποιον τρόπο μπορεί. Χαρακτηριστική αυτής της πρόθεσης είναι και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εντός της άνοιξης της 1ης Γιορτής Κρασιού όπου οι οινοπαραγωγοί της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους καθιστώντας τα γνωστά στο ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω προβολής των προϊόντων της Αττικής Γης με τελικό αποδέκτη την αγορά τόσο της Αττικής, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση ανακοίνωσε στους παριστάμενους ότι σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

to-piato-tis-hmeras-koynoypidi-stifado-synodeyomeno-me-krasi-moi-je-men-fous-erytro-1

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Χριστάκη, η οποία ενημέρωσε τους αμπελουργούς – οινοπαραγωγούς για τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Κρασιού, έθεσε υπόψη τους κάποια πρώτα στοιχεία για τα οφέλη που θα μπορούσε να αποφέρει μια τέτοια πρωτοβουλία και δεσμεύθηκε να επανέλθει με την ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ώστε μέσα από μια συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς να διοργανωθεί μια Γιορτή – Έκθεση που να εξελιχθεί σε ένα θεσμό για την περιοχή της Αττικής. Κύριο ζητούμενο σε αυτή την προσπάθεια είναι να καταστεί σαφές σε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του λεκανοπεδίου της Αττικής ότι η Αττική γη παράγει ποιοτικά προϊόντα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς, παρουσίαση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και διατύπωση ερωτημάτων σχετικά με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής. Όλοι επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για να γίνει γνωστό το κρασί της Ανατολικής Αττικής στο κοινό της Αθήνας και της Αττικής ευρύτερα, αλλά και να γίνει ένα σημαντικό άνοιγμα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.