19 μαγαζιά του Κέντρου αυτήν την Κυριακή κερνούν λιχουδιές μέσα από το έβδομο OpenWalkAthens των atenistas, σε όσους κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας την ερχόμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, επομένως τι καλύτερο από το να πάρεις την παρέα σου και να κατέβεις στο κέντρο της Αθήνας για μία βόλτα στους στολισμένους δρόμους του; Και αν δεν σου φτάνει αυτό, έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο, το Xmas Edition του OpenWalkAthens των atenistas, το οποίο θα είναι γεμάτο με… γεύσεις Αθήνας!

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο έβδομος περίπατος είναι χριστουγεννιάτικος, βαθιά γευστικός και γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Όσο για το τι χρειάζεται για να συμμετάσχεις και εσύ, τα πράγματα είναι πολύ απλά: περνάς από το μαγαζί Αριστοκρατικόν (Βουλής 7, Σύνταγμα), το οποίο είναι το σημείο εκκίνησης του περιπάτου, από τις 11.00 το πρωί, παίρνεις τον ειδικό χάρτη και ξεκινάς. Συνολικά συμμετέχουν στη δράση 19 μαγαζιά (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, οινοπωλεία και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις), τα οποία θα σε υποδεχτούν κερνώντας λιχουδιές. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι εξής:

1. Αριστοκρατικόν ( Βουλής 7)
2. Wine Story (Νίκης 21)
3. Kiki De Grece wine bar (Ηπίτου 4)
4. Ergon (Μητροπόλεως 26)
5. Πνύκα αρτοποιείο (Πετράκη 24)
6. Heteroclito wine bar (Φωκίωνος και Πετράκη)
7. Κολιός παντοπωλείο (Αθηνάς 35)
8. Αριάνα ελιές (Θεάτρου 3)
9. Οινοπαντοπωλείο Οικονομίδη (Θεάτρου 5)
10. Κληματαριά ταβέρνα (Πλατεία Θεάτρου)
11. Αραπιάν (Ευριπίδου 41)
12. Ελιξήριον βότανα (Ευριπίδου 41)
13. Μιράν αλλαντικά (Ευριπίδου 45)
14. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1)
15. Γιαννιώτικο Ττυριά (Σωκράτους 2)
16. Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής (Αριστείδου 11 & Σοφοκλέους)
17. Πολυκαλάς ποτοποιία (Κλεισθένους 7)
18. Λουμίδης (Αιόλου 106)
19. Στάνη γαλακτοπωλείο (Μ. Κοτοπούλη 10)

Ο περίπατος ολοκληρώνεται στις 16.00, επομένως πάρε τον χρόνο σου και κάνε τις δικές σου επιλογές.