Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανοίγει τις πύλες της.

 

Η 3η Food Expo Greece, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα ανοίξει της πύλες της το προσεχές Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 στο Metropolitan Expo για να προσφέρει στους επισκέπτες της τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία της μεσογειακής διατροφής! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περισσότερες από 900 επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και ποτών θα παρουσιάσουν σε μία εμπορική έκθεση όλο το εύρος των επώνυμων ελληνικών προϊόντων διατροφής!
Η 3η FOOD EXPO Greece είναι η μεγαλύτερη -και η πρώτη πραγματικά διεθνής- έκθεση Τροφίμων & Ποτών που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα. Το τριήμερο 19-20-21 Μαρτίου, η FOOD EXPO Greece θα φιλοξενήσει τις κορυφαίες επιχειρήσεις του εγχώριου αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και εκατοντάδες ανερχόμενες εταιρείες από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο.

14_img_0613-enlarge

“Σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών έχουν ανάγκη από μια μεγάλη έκθεση, καθώς ο κλάδος τους αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η FOOD EXPO διαδραματίζει ακριβώς αυτόν τον ρόλο: Είναι μία σπουδαία προσπάθεια τόνωσης του εγχώριου εμπορίου Τροφίμων & Ποτών αλλά και προώθησης των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά. Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μεγάλη συνάντηση”, τονίζει ο Νίκος Χουδαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας FORUM A.E.
Ενδεικτικό του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη FOOD EXPO, είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα hosted buyers της έκθεσης, 450 ξένων αγοραστών από όλες τις μεγάλες αγορές-στόχους των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Συνολικά, την 3η FOOD EXPO αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 1.200 ξένοι αγοραστές και πάνω από 40.000 Έλληνες επαγγελματίες.

4_img_1007-800x600-enlarge
Πανόραμα γεύσεων στο φεστιβάλ Mediterranean Food Experience

Η FOOD EXPO απευθύνεται σε όλα τα στελέχη της οργανωμένης λιανικής και του χονδρεμπορίου Τροφίμων & Ποτών, του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης, οι οποίοι θα ανακαλύψουν στα 35.000 τ.μ. επιφάνειας που καλύπτει η έκθεση το πανόραμα των μεσογειακών προϊόντων διατροφής! Οι επισκέπτες της FOOD EXPO θα βρουν συγκεντρωμένα όλα τα επώνυμα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης, αλλά και μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς από μικρούς παραγωγούς.
Ο γαστρονομικός χαρακτήρας της έκθεσης ενισχύεται από το τριήμερο φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν προϊόντα και τοπικές κουζίνες από την Κύπρο -ως τιμώμενης χώρας- και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδος, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης
Εξάλλου, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν ημίωρα θεματικά σεμινάρια γύρω από την ανάπτυξη μίας σύγχρονης επιχείρησης Τροφίμων & Ποτών ή τη διεύρυνση του δικτύου των εξαγωγών της.

17_mg_1465-normal23_untitled_panorama12-teliki-brush-normal

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA!

Επιπλέον, χάρη στην παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με τη διεθνή έκθεση OENOTELIA, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα, να επιλέξουν τα κρασιά που ταιριάζουν στην επιχείρησή τους και να λάβουν μέρος σε εξειδικευμένα οινικά σεμινάρια. Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν όλο το εύρος των προϊόντων τους, ενώ επιλεγμένες ετικέτες θα προσφέρονται προς δοκιμή στην ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας.
Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.foodexpo.gr και www.oenotelia.gr

 

www.greekaffair.gr