Το καλοκαίρι είναι λογικό να ντυνόμαστε πιο ελαφριά, με αποτέλεσμα τα πόδια μας να φαίνονται πιο πολύ από ποτέ.

Κάποιες λύσεις για να φαίνονται τα πόδια σας όμορφα και θελκτικά είναι οι εξής:

Ενυδάτωση

Ο νούμερο ένα κίνδυνος για την εμφάνιση της ξηρότητας και την ενίσχυση της αφυδάτωσης είναι τόσο η ζέστη, όσο και η θάλασσα και ο ήλιος. Η σημαντικότερη τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να διατηρήσετε τα πόδια σας απαλά και όμορφα είναι η βαθιά και συνεχής ενυδάτωση τους. Χρησιμοποιήστε μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα σώματος, babyoil ή ξηρό λάδι σε καθημερινή βάση και ειδικότερα μετά την παραλία. Επίσης, βοηθάει πολύ αν τοποθετήσετε λίγη βαζελίνη ή κάποια ειδική κρέμα για σκασμένα πόδια λίγο πριν τον ύπνο.

Πεντικιούρ

Είτε κάνοντας το σε κάποιο ειδικό είτε και το πεντικιούρ που κάνετε μόνη σας στο σπίτι μια φορά στις 4-5 εβδομάδες, αποτελεί ένα από τα βασικά μελήματα του καλοκαιριού. Πέρα από το όμορφο χρώμα που θα σας κάνει στα νύχια, θα τα περιποιηθεί, κόβοντας τα σωστά και απομακρύνοντας τις σκληρύνσεις και τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας τα πέλματα σας απαλά και βελούδινα.

Ποδόλουτρο

Βρείτε λίγο χρόνο μια φορά την εβδομάδα για να αφιερώσετε στην ξεκούραση των ποδιών σας με ένα καταπραϋντικό ποδόλουτρο με άλατα. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα χαλαρώσετε, ανακουφίζοντας τα πόδια σας, κάτι που θα σας κάνει αμέσως να νιώσετε καλύτερα. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ακόμη άκρως χαλαρωτικό ποδόλουτρο με έλαια.

Παπούτσια

Το Α και το Ω προκειμένου να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή και ξεκούραστα, χωρίς πρηξίματα και πόνο, είναι η σωστή επιλογή παπουτσιών. Θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας με σωστές προδιαγραφές. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε συνεχώς ψηλά τακούνια, στενά και μυτερά παπούτσια που στριμώχνουν τα δάχτυλά σας για πολλές ώρες και βέβαια να αφήνετε τα πόδια σας να αναπνέουν.

Εκγύμναση

Μια πάρα πολύ καλή άσκηση για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα πόδια είναι να τα γυμνάσετε. Γυμναστείτε και αυτόματα θα φαίνονται ομορφότερα και πιο θελκτικά από ποτέ.