Τα μικρά διαμερίσματα αποτελούν ένα δύσκολο στόχο διακόσμησης, αφού οι επιλογές μας δεν αρκεί να ικανοποιούν την αισθητική μας, αλλά κυρίως τις λειτουργικές μας ανάγκες. Αν λοιπόν, διαθέτετε ένα μικρό διαμέρισμα, μετατρέψτε το σε ένα ζεστό και άνετο χώρο, ακολουθώντας μερικά μικρά μυστικά διακόσμησης.

1. Βασικό ρόλο σ’ένα μικρό χώρο αποτελεί η επιλογή των χρωμάτων. Το λευκό χρώμα στους τοίχους ή οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με τον καλό φυσικό φωτισμό, αναδεικνύουν το χώρο. Χρησιμοποιείστε πιο έντονα ή σκούρα χρώματα μόνο σε λεπτομέρειες και προσθέστε ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής για να τονίσετε το ύψος του χώρου.

01_small spaces_greekaffair 2

2. Ένας μεγάλος καθρέφτης στο καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο δίνει βάθος στο χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερο από την πραγματικότητα. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να ντύσετε ακόμη κι έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτη.

02_small spaces_greekaffair 3

3. Αντικαταστήστε το τραπέζι της κουζίνας με έναν ψηλό στενόμακρο πάγκο και δυο σκαμπό μπαρ. Έτσι θα κερδίσετε χώρο, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μοντέρνο σημείο εστίασης για δύο άτομα.

03_small spaces_greekaffair.gr 4

4. Όσο μικρό κι αν είναι το διαμέρισμά σας, μην παραμερίσετε τις λειτουργικές σας ανάγκες. Παντού υπάρχει χώρος για ένα μικρό γραφείο, ακόμα και ενσωματωμένο σε μια βιβλιοθήκη ή πτυσσόμενο.

04_small spaces_greekaffair.gr 5

5. Εκμεταλλευτείτε το στενόμακρο χώρο του διαδρόμου τοποθετώντας γραμμικά ντουλάπια για να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

05_small spaces_greekaffair 6

+1. Αν το μικρό σας διαμέρισμα έχει σκάλα (συνήθως για πατάρι-υπνοδωμάτιο), μην αφήσετε το χώρο κάτω από τα σκαλιά ανεκμετάλλευτο. Ενσωματώστε εκεί ένα μικρό γραφείο ή τοποθετείστε ράφια και ντουλάπια για επιπλέον αποθήκευση.

06_small spaces_greekaffair 7

 

 Εσείς ακόμα παραπονιέστε για το μικρό σας διαμέρισμα;;

 

Σύνταξη: Όλγα Τσικουδή, αρχιτέκτων μηχανικός

greekaffair.gr