Δείτε 6 πράγματα που κάνουν ένα εστιατόριο καλό!

Εκτός από το φαγητό που είναι η προφανής αιτία για να κάνετε στέκι σας ένα εστιατόριο πολλοί είναι οι λόγοι που σας κάνουν να το προτείνετε σε φίλους και γνωστούς.

Σίγουρα η ποιότητα του φαγητού δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να χαρακτηρίσουμε ένα εστιατόριο καλό. Θα σας έχει τύχει το ενδεχόμενο του να μην περάσετε καλά σ’ ένα εστιατόριο παρ’ όλο που ήταν εξαιρετικό. Άραγε έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι τα στοιχεία αυτά που σας κάνουν να προτείνετε ένα εστιατόριο στους φίλους σας ως καλό και ιδανικό για να το επισκεφτούν;

Το ευχάριστο κλίμα σ' ένα εστιατόριο δημιουργεί την αίσθηση του να θέλει κανείς να το επισκεφτεί ξανά.

Το ευχάριστο κλίμα σ’ ένα εστιατόριο δημιουργεί την αίσθηση του να θέλει κανείς να το επισκεφτεί ξανά.

Το ευγενικό προσωπικό

Το προσωπικό είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για να χαρακτηριστεί “καλό» ένα εστιατόριο. Πολλές είναι οι περιπτώσεις εστιατορίων που εξαιτίας του ελλιπούς προσωπικού δημιουργείται εκνευρισμός από τους θαμώνες λόγω της αργής εξυπηρέτησης. Εκτός από αυτό το στοιχείο σημαντικό είναι επίσης το προσωπικό ενός εστιατορίου να είναι ευγενικό και πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Το κλειδί είναι να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας έτσι ώστε να σας δημιουργηθεί η ανάγκη του να ξαναπάτε.

Η διακριτική μουσική

Η μουσική στο εστιατόριο θα πρέπει να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για να απολαύσετε το φαγητό σας. Θα πρέπει να είναι διακριτική, να μην σας αποσπά την προσοχή και να μην σας δυσκολεύει στη συνομιλία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν πολλές μουσικές επιλογές με μουσική εστιατορίου.

Σωστή κατανομή τραπεζιών

Ίσως από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθιστούν καλό και φυσικά άνετο ένα εστιατόριο. Το να κάθεστε ο ένας κυριολεκτικά πάνω στον άλλον σίγουρα δεν εξυπηρετεί. Στα τραπέζια πρέπει να υπάρχει μια απόσταση ασφαλείας έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα ακόμα και αν υπάρχει συνωστισμός κατά τη διάρκεια του φαγητού. Επίσης ένα ακόμα αρνητικό που παρουσιάζεται στα εστιατόρια με τη μη σωστή κατανομή τραπεζιών είναι η έλλειψη διακριτικότητας στις συζητήσεις. Όταν τα τραπέζια είναι σχεδόν κολλητά όλοι μοιάζουν σαν μια μεγάλη παρέα και εύκολα μπορεί κάποιος όχι μόνο να ακούσει αλλά και να συμμετέχει στην κουβέντα σας.

Το σωστό μενού και σύμφωνα με τις τάσεις τις εποχής καθιστά καλό ένα εστιατόριο.

Το σωστό μενού και σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής καθιστά καλό ένα εστιατόριο.

Η διακόσμηση

Υπάρχουν και αυτά τα εστιατόρια που μπορεί να μας κερδίσουν από το καλαίσθητο περιβάλλον τους πριν καλά καλά δοκιμάσουμε το φαγητό τους. Η και το αν θα αρέσει είναι υποκειμενικό ωστόσο συμβάλει θετικά και αυτή στη συνολική εικόνα ενώ χαρίζει “πόντους» στο μαγαζί.

Σωστό μενού

Ένας καλός παράγοντας για να επισκεφτείτε παραπάνω από μια φορές ένα εστιατόριο είναι το σωστό και προσεγμένο μενού του. Για να πείτε ένα μενού “σωστό» θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο χωρίς πολλά και διαφορετικά πιάτα. Ακόμα, ένας σεφ με εμπειρία γνωρίζει πως οφείλει να αλλάζει τα πιάτα ανάλογα με την εποχή και να προσαρμόζει τα υλικά.

Πριν πάτε σε ένα εστιατόριο καλό είναι να ξέρετε πού περίπου κυμαίνονται οι τιμές του.

Οι λογικές τιμές

Η τιμή κατ’ άτομο ενός εστιατορίου διαμορφώνεται ανάλογα από τις υπηρεσίες που προσφέρει, το πιάτο που θα επιλέξετε, ακόμα και την περιοχή στην οποία βρίσκεται το εστιατόριο. Τέλος, θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι πριν επισκεφτείτε ένα εστιατόριο για το πόσο κατά μέσο όρο κυμαίνεται η τιμή κατ’ άτομο έτσι ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.