Σήμερα μαγειρεύομαι Αμπελοφάσουλα σαλάτα με σκορδαλιά μια φανταστική  καλοκαιρινή συνταγή 

 

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ

4 ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΙΔΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα φασόλια μας από τις ίνες τα πλένουμε και τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα , κρατάμε λίγο νερό, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε σε μια λεκάνη, πολτοποιούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το αλάτι. Τα ρίχνουμε στη λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας ενεαλλάξ λάδι ξύδι και λίγο νερό από τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές. Στρώνουμε τα φασολάκια σε μια σαλατιέρα από πάνω τον πουρέ και προσθέτουμε λίγο λάδι.