Αφρικανική πανώλη των χοίρων: Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρεί σε έκτακτες προσλήψεις κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων

Την έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη χώρα μας τα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία και τη Σερβία.

 

 

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εισόδου της ασθένειας στη χώρα μας.

Σήμερα, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις έκτακτες προσλήψεις κτηνιάτρων σχετικά με την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε, στις 8 Αυγούστου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για ένα έτος «για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/proclamations-contests/8744-diag6153-204490-120819

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως την Παρασκευή 23/8, είτε απευθείας στη Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις ax2u299@minagric.gr και ax2u196@minagric.gr.

 

Κλείνοντας να πούμε ότι το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  σιωπηλά έχει θέσει σε  Εντατική επιτήρηση και επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων Μέτρα σε περίπτωση υποψίας/επιβεβαίωσης κρούσματος σε χοίρους ή αγριόχοιρους

 

Ενημερωτικό Βίντεο για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων