Αίγινα, το όμορφο νησί της «διπλανής πόρτας»

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ελάχιστοι προορισμοί σαν την Αίγινα, σε μία ώρα και κάτι απόσταση από την Αθήνα, που να σου προσφέρουν μια τέτοια εναλλαγή τοπίων και παράλληλα να απευθύνονται σε κάθε είδους ταξιδιώτη.

Η Αίγινα απέχει λίγα μόλις ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και είναι το πλέον προσβάσιμο νησί για ολοήμερες διακοπές, σαββατοκύριακα παντός καιρού ή απλά μία μονοήμερη «κρουαζιέρα».

Με τον αέρα της πρώτης πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας, η πόλη της Αίγινας, καθώς πλησιάζει το καράβι στο λιμάνι, μας καλωσορίζει φορώντας τα καλά της χειμώνα-καλοκαίρι. Χτισμένη στις παρυφές του λιμανιού, με παραδοσιακό ύφος και ρυθμούς μίας σύγχρονης πολιτείας, κερδίζει άνετα τις εντυπώσεις. Δεκάδες χρώματα επικρατούν σε τούτη την εικόνα, με τα δίπατα νεοκλασσικά της κτίρια να καθρεφτίζονται στη θάλασσα, ανάμεσα σε δεκάδες αγκυροβολημένα σύγχρονα σκάφη και ακούραστα βαρκάκια.

Αίγινα-όμορφο-νησί-διπλανής-πόρτας

Πλήθος αρχαίων και θρησκευτικών μνημείων συμπληρώνουν την ιστορική αξία του νησιού. Παραθαλάσσιοι οικισμοί, κοσμικές παραλίες και ερημικά λιμανάκια αποκαλύπτονται στις παράκτιες διαδρομές της Αίγινας. Μικρά ορεινά χωριά και μία ενδοχώρα άκρως ενδιαφέρουσα, που πριν από αιώνες προστάτευε απ’ τους κουρσάρους το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αίγινας, ανταμείβει τον επισκέπτη που αποφασίζει να την εξερευνήσει.

Με έντονη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι και ρομαντική διάθεση τον υπόλοιπο χρόνο, η Αίγινα μοιάζει να μην της λείπει τίποτα. Έχει μία πρωτεύουσα με παραδοσιακό χρώμα, θαλασσινή αύρα και σοκάκια με δεκάδες επιλογές για ψώνια και ψυχαγωγία.