Πρεμιέρα την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 έκανε η παιδική παράσταση της Αλίκης Κατσαβού,

” Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” στο Κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα) με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά.

DSC_0015-001

Φυσικά μιλάμε για το καλλιτεχνικό ζευγάρι Κώστα Βουτσά  και Αλίκη Κατσαβού που έχουν ενώσει της δυνάμεις τους στη ζωή και στο θέατρο.

Ο Κώστας Βουτσάς που έχει επίσης σκηνοθετήσει την παράσταση, υπόσχεται ανάσες γέλιου αλλά και συγκίνηση σε αυτή την αλληγορία για το διαφορετικό και την ανακάλυψη του εαυτού μας.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο είπε,  “Με πίστη στη δύναμη του θεάτρου, θέλουμε να προκαλέσουμε θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας και να συμβάλουμε στην καταπολέμηση των φαινομένων βίας και εκφοβισμού μέσα κι έξω από τα σχολεία. ”

DSC_0029

DSC_0207

DSC_0055

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ένα στρογγυλοκέφαλο παιδί γεννιέται σε μια χώρα μυτεροκέφαλων. Θα αντιμετωπίσει τη σκληρότητα, την κοροϊδία και τον εκφοβισμό από τους συνομηλίκους του. Ο βασιλιάς της χώρας (Κώστας Βουτσάς) στέλνει όλα τα παιδιά, στο στρογγυλό δάσος. Εκεί θα ανακαλύψουν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να χτίσουν μια θετική στάση για τη ζωή και υγιείς σχέσεις με τους άλλους.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση κι ο γόνιμος προβληματισμός για το bullying. Η παράσταση θέτει ερωτήματα και παρακινεί για δράση και αντίσταση.

 

Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς
Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης
Ενορχήστρωση: Κώστας Χαριτάτος
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Νέλη Αλκάδη, Αναστασία Σκοπελίτη, Χριστίνα Δρεμέτσικα, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Σάββας Μενοίκου.
Μόνο σε οργανωμένες πρωινές παραστάσεις για σχολεία. (Γενική Είσοδος: 5€)
Σελίδα: www.theatromathia.gr

 

greekaffair.gr