Το γλυκό της Εβδομάδας: Αμυγδαλόπιτα με Φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

 Κοτόπουλο στο Βάζο

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ

8 ΑΥΓΑ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το λάδι το λικέρ λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα και μετά την κόβουμε στα 4 και με τον πλάστρη ανοίγουμε το φύλλο.Χτυπάμευς κρόκους με τη ζάχαρη προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο. άζουμε το μείγμα μας σε μια λεκάνη, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε στη λεκάνη την αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά την μαρέγκα ώσπου να γίνουν ένα μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο στρώνουμε τα δύο φύλλα απλώνουμε επάνω το μισό μείγμα στρώνουμε την μαρμελάδα και κατόπιν το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα αλείφοντας τα καλά με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, αφού κρυώσει τη χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.