• Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες
  • Μερίδα/ες: 4-6
  • Βαθμός δυσκολία: 1

Συστατικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκκαλα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γρ. τυρί πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί σε κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • πολύ δενδρολίβανο
  • 8-10 κλωναράκια θυμάρι
  • 8-10 κλωναράκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη και με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού το ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνει αρκετά και ομοιόμορφα λεπτό.
  • Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει.

Μπορούμε να αφήσουμε το κάτω κάτω κόκαλο από το μπουτάκι και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
  • 

Κόβουμε μια στρώση αλουμινόχαρτο με διπλάσιο πλάτος και λίγο περισσότερο μήκος από το αρνάκι μας και το βάζουμε στον πάγκο.
Πάνω του βάζουμε λαδόκολλα σε μήκος και πλάτος λίγο μικρότερο από το αλουμινόχαρτο.
  • 

Πάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, μερικά κλωνάρια από τα μυρωδικά και τις σκελίδες του σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
  • Πάνω σε αυτό βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε τη μουστάρδα.
  • 

Πάνω του ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά ψιλοκομμένα, σκορπάμε κομματάκια από το βούτυρο, το τυρί, λίγη ξερή ρίγανη για πιο έντονο άρωμα και κλείνουμε το κρέας σαν καραμέλα. Το δένουμε σε ένα σπάγκο ψησίματος σε διάφορα σημεία.
  • Τυλίγουμε γύρω του τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 2,5 ώρες πάνω σε σχάρα και όχι μέσα σε ταψί. Ταψάκι βάζουμε από κάτω σε περίπτωση που πέσουν ζουμιά κατά το ψήσιμο.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για  30 λεπτά και μετά κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε.

Πηγη: akispetretzikis.com

 

greekaffair.gr