Φίλες  και φίλοι του greekaffair.gr, τις πύλες άνοιξε από εχθές το απόγευμα, το 44ο Φεστιβάλ βιβλίου όπου προσέλκυσε χιλιάδες κόσμο που ήρθαν για να αναζητήσουν το καινούργιο τους βιβλίο, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις αλλά και να συναντήσουν αγαπημένους συγγραφείς που ήταν εκεί για τον ίδιο σκοπό.

DSCN0808

Το www.greekaffair.gr  βρέθηκε εκεί και  κατέγραψε τα συμβάντα, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τους συγγραφείς που ήταν εκεί για να υπογράψουν τα βιβλία τους.

anoixe-ths-pyles-to-44-festival-vivlioy-sto-zapeio-kai-togreekaffair-2

foto Panagiotis Sidiropoylos 

Bβρεθήκαμε στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα όπου εκεί συναντήσαμε την πολύ καλή μας φίλη Νεκταρία Ζαγοριανάκου  γιατρό – κυτταρολόγο  στο επάγγελμα αλλά και ανερχόμενη συγγραφεύς στο χώρο του Ιστορικού μυθιστορήματος. Με την ευκαιρία αυτή μας  παρουσίασε τα «Τα θεριά τής Μεσογείου» και εξήγησε πως έγραψε το βιβλίο αυτό .

anoixe-ths-pyles-to-44-festival-vivlioy-sto-zapeio-kai-togreekaffair

Ενώ μας αποκάλυψε  στην συνέχεια της κουβέντας μας και κάποια στοιχειά από  το νέο ιστορικό μυθιστόρημα που θα φέρει τον τίτλο “Ο Μεγάλος Σοφός” και θα είναι πάλι από της εκδόσεις Ωκεανίδα αναμένετε να κυκλοφορήσει αρχές Νοεμβρίου. Όπως μας είπε η ίδια βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και ο κεντρικός άξονας το μυθιστορήματος θα είναι η τύχη των χειρογράφων και των συγγραμμάτων τής ελληνικής κλασσικής εποχής, μετά την πτώση τής Πόλης.«Χειρόγραφα και γνώσεις στις οποίες βασίστηκε η Αναγέννηση τής Δύσης και ο δυτικός πολιτισμός γενικότερα». Ο Βασικός της ήρωας ει ναι  ενός μοναχός όπου είναι και στέλεχος τής οικογένειας των Μεδίκων και ταξιδεύει στην Φλωρεντία για να ανακαλύψει μέσα από έρευνες τα τα χειρόγραφα.

unnamed (6)

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα σας μαγνητίσει και θα σας κρατήσει συντροφιά αρκετά βράδια του χειμώνα .. Βιβλιοφάγοι φίλοι μου υπομονή…

Κυριάκος Τσικορδάνος