Καλημέρα και καλό μήνα φίλες και φίλοι, σήμερα θα μαγειρέψουμε “Αρνάκι στο Φούρνο με Μυζήθρα” μια παλιά παραδοσιακή συνταγή που την μαγείρευε για το κυριακάτικο τραπέζι ο παππούς μου

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΡΝΑΚΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το κρέας και το πλένουμε, το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό προσθέτοντας λίγο αλάτι. Το στραγγίζουμε κρατώντας το ζωμό αφαιρούμε τα κόκκαλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας, το βάζουμε σε μια πιατέλα, στο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό που κρατήσαμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι λίγο αλάτι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το ρύζι το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Το ξεσκεπάζουμε το πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και το αφήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο.