Ένα οικογενειακό πιάτο θα μαγειρέψουμε σήμερα  “Αρνί λεμονάτο με πατάτες” συνταγή εύκολη και νόστιμη ένα φαγητό για το κυριακάτικο σας τραπέζι του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

½ ΑΡΝΙ

2 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ

6 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 4 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

2 ΣΚΟΡΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΓΑΝΗ

1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι τη μουστάρδα και το μέλι, ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι αρκετές τρύπες στο αρνί και βάζουμε μέσα το κομμένο σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε το αρνί μας και μετά το καλύπτουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Προσθέτουμε στο ταψί μας το βούτυρο το κρασί το νερό και τα κεφάλια σκόρδου κομμένα κάθετα, ρίχνουμε πάνω από το κρέας τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και σκεπάζουμε πρώτα το ταψί μας με μια λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο κλείνοντας το καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο  και μετά ανοίγουμε βάζουμε τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε ραντίζουμε με το ελαιόλαδο συμπληρώνουμε νερό εάν χρειαστεί  ξανακλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα, αφαιρούμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και ξαναψήνουμε για ½ ώρα ακόμα.