Αν το νερό του Καρκίνου είναι το νερό ενός γάργαρου ποταμού και το νερό του Σκορπιού μιας στάσιμης λίμνης που κινδυνεύει να γίνει έλος, το νερό των Ιχθύων είναι ο απέραντος ωκεανός.

Ο ωκεανός αυτός  που δεν έχει αρχή και τέλος και που  μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα του πλάσματα αλλόκοτα, παράξενα, μυθικά, ακίνδυνα  και επικίνδυνα. Αυτός  που μπορεί με την ίδια ευκολία να κανακεύει ασπρόπλωρες βαρκούλες, να γίνεται καταφύγιο  για τα θαλασσαπούλια, αλλά  και να καταποντίζει τρικάταρτα ιστιοφόρα.  Είναι η θάλασσα  που με ευκολία ακατεύει ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας με την τρίαινα  του  και φέρνει στην επιφάνεια λογής, λογής  πλάσματα,  φρόκαλα, όστρακα και μαργαριτάρια.  Αυτό είναι το περιβάλλον σας Ιχθύες, το χάος της ανοιχτής θάλασσας που δεν έχει όρια,  της φαντασίας που δεν έχει όρια, του ονείρου που δεν έχει όρια… του συλλογικού ασυνείδητου κατά τον Freud. Γιατί όταν είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.  οφείλεις να ” κολυμπάς΄΄ στη στέρνα του συλλογικού ασυνείδητου, οφείλεις να ονειρεύεσαι έναν κόσμο ιδανικό πίνοντας αψέντι . Οφείλεις να μαγεύεις τα δελφίνια με την λύρα σου, σαν τον Αρίονα! Μα πάνω από όλα οφείλεις να γίνεσαι ”θυσία” για κάθε ιερό σκοπό, να γίνεσαι γεφύρι να περνούν οι άλλοι, να πιάνεσαι” θύμα” της αγάπης…
  Θυσία… θύμα… αλήθεια, πόσο σας αρέσουν αυτές οι λέξεις Ψαράκια μου!!!!! Αν ο Κριός είναι η αρχή του κόσμου η Γένεσις, οι Ιχθύες είστε  το τέλος,  η Αποκάλυψη! Είστε το ζώδιο που μέσα του κρύβει τα προτερήματα και τα ελλατώματα όλου του ζωδιακού . Είστε ο συμβολικός θάνατος που θα δώσει την ευκαιρία στη ζωή να ξαναγεννηθεί… και  πάλι από την αρχή! Το διαισθάνεστε όλο αυτό το βάρος γιαυτό και ο ρόλος που διαδραματίζεται είναι υπερκόσμιος! Είστε οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη… ή μάλλον έτσι αισθάνεστε. Ο δωδέκατος οίκος  που δικαιωματικά σας ανήκει είναι ο οίκος του Θεού, της θρησκείας , του μοναχισμού, του διαλογισμού, της ελεημοσύνης, της φιλευσπλαχνίας… αλλά και ο οίκος των ψυχολογικών αδιεξόδων, των εθισμών, της απομόνωσης, των εγκλεισμών… και όλα αυτά μαζί με την ασύλληπτη καλλιτεχνικότητα που σας δοιακρίνει είστε εσείς, Τελευταίοι αλλά όχι Έσχατοι του ζωδιακού.  Πως να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης αν μέσα του δε βράζει ένα καζάνι ξέχειλο με συναισθήματα; Πως να ζωγραφίσει ένας ζωγράφος αν οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου δεν αγγίζουν την καρδιά  του; Πως να συνθέσει ένας μουσικός ένα εξαίσιο κομμάτι αν οι νότες δεν κατοικούν μέσα στην ψυχή του; Πρέπει να έχεις ”θεική” στόφα για να είσαι όλα αυτά ή να καταφέρεις έστω  να τα αγγίξεις!
       Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως το ζώδιο μας,ο Ήλιος μας δηλαδή, είναι αυτό που είμαστε! Κατηγορηματικά ΟΧΙ! Το ζώδιό μας είναι το ζητούμενο, είναι αυτό που προσπαθούμε να φτάσουμε, αυτό για το οποίο μας δίνονται τα όπλα να μπούμε στη μάχη και να το κερδίσουμε! Όλα τα υπόλοιπα είναι βερμπαλισμός, τα πολλα λόγια, η πολλή φασαρία είναι αντιπερισπασμός  γιατί δεν μπορώ να γίνω αυτό που πρέπει. Είμαι Ιχθύς και θυσιάζομαι, είμαι Ιχθύς και είμαι πάντα θύμα, είμαι Ιχθύς και ερωτεύομαι λάθος ανθρώπους, είμαι Ιχθύς και πίνω για να ξεχνώ αυτούς που με πλήγωσαν…  Λάθος! Είσαι Ιχθύς γιατί πρέπει να είσαι δυνατός, γιατί πρέπει  να υπερνικήσεις όλα αυτά! Είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. γιατί πρέπει να θυσιάζεσαι χωρίς να κάνεις περιττή φασαρία και ούτε να υπενθυμίζεις συνεχώς την θυσία σου! Η θυσία θέλει γενναιότητα και ησυχία! Αυτός είναι ο Ήλιος που πρέπει να φτάσεις!
     Ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο σας εδώ και αρκετά χρόνια ενεργοποιώντας σταδιακά τις μοίρες τις οποίες ακουμπά. Τα Ψαράκια φέτος θα  κάνατε γενέθλια με μια πλοιάδα πλανητών στο ζώδιο σας, μια πολυαστρία στους Ιχθύες κατά την αστρολογική γλώσσα.  Παίρνετε προίκα  για όλο το γενέθλιο έτος σας τις όψεις του κυβερνήτη σας με αρκετούς πλανήτες, καθώς  την όψη συνόδου του  με την Αφροδίτη και το τετράγωνο του με τον Αρη. Έρωτες, έρωτες λοιπόν, αλλά με τον κίνδυνο της απογοήτευσης και της εξαπάτησης να καραδοκεί. Προσεχτικοί πρέπει να είστε και όσοι έχετε γενέθλια 1 -5 Μαρτίου γιατί η σύνοδος του Ποσειδώνα με τον Ήλιο μπορεί να φέρει απώλεια δυνάμεων, ασάφεια στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και το περιβάλλον.  Όσο διαρκούν τα γενέθλια σας θα βρίσκεται και ο Ερμής στους Ιχθύες πολύ κοντά άλλοτε στον Ποσειδώνα και άλλοτε στον Ήλιο και την Αφροδίτη γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να δίνετε  ιδιαίτερη προσοχή σε  υπογραφές, συμβόλαια και ότι χρειάζεται διακανονισμούς ή συμφωνίες. Αφήστε να περάσουν οι γρήγοροι πλανήτες στον Κριό τον επόμενο μήνα και πάρτε τότε αποφάσεις χωρίς την συναισθηματική ευαισθησία και την ασάφεια με την οποία σας περιβάλλει ο χαοτικός αφέντης των θαλασσών. Μην ξεχνάμε όμως πως έχετε και έναν πλανήτη αρωγό σε τρίγωνο με το ζώδιο σας μέχρι το τέλος του φθινοπώρου του 2018. Τον Δία! Ήδη έχει περάσει από τα δυο πρώτα δεκαήμερα και σας  έχει φέρει δώρα που είχατε αρκετό καιρό να γευτείτε, συκεκριμένα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όσο κράτησε και η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη. Οι Ιχθύες του δεύτερου δεκαημέρου (1-10 Μαρτίου)  θα είστε πιο τυχεροί γιατί ο Δίας στην αναδρομή του θα σας καλοπιάσει και πάλι, μέχρι να εγκαταλείψει τον Σκορπιό και να περάσει στον Τοξότη όπου η εύνοιά του θα συνεχίσει για εσάς , μια και ο Δίας είναι εξαιρετικός και στα τετράγωνά του! Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσετε ότι στερηθήκατε μέχρι τώρα, με προσοχή φυσικά στις υπερβολές!
Ένας κόσμος χωρίς Ιχθύες δε θα είχε το ροζ χρώμα στην παλέτα του. Δε θα είχε όνειρα δανδελένια και αχνά, ούτε ροδόκηπους γεμάτους εκατοντάφυλλα ρόδα. Δε θα είχε ποιήματα και τραγούδια για τον έρωτα, δε θα είχε τον Ορφέα, τον Προμηθέα ,  τον Βιβάλντι, τον Μποττιτσέλι, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα… δεν θα είχε τον Γκάντι και τον ίδιο τον Ιησού ακόμη, όχι γιατί όλοι αυτοί ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο, αλλά γιατί πρεσβεύουν τις αρχές του. Αυτός είναι ο ιδεατός και ιδανικός κόσμος τους, για το λόγο αυτό  τους έχει ανατεθεί να είναι οι θεματοφύλακες του ζωδιακού. Έχουν την πιο ευμετάβλητη και δυσκολοαναγνωρίσιμη  φύση γιατί εμπεριέχουν μέσα στο διτό συμβολισμό τους  τις ιδιότητες όλων των ζωδίων.
Την ορμή του Κριού, τη νωχέλεια του Ταύρου, την εξυπνάδα των Διδύμων, την τρυφερότητα του Καρκίνου, την πρακτικότητα της Παρθένου, τη γενναιοδωρία  του Λιονταριού, τη δικαιοσύνη του Ζυγού, το πάθος του Σκορπιού, το φανατισμό του Τοξότη, τη σοβαρότητα του Αιγόκερω, τη φιλικότητα του Υδροχόου… και οι ίδιοι δεν είναι παρά ένας μικρός Πρωτέας μέσα στην απέραντη θάλασσα του Ποσειδώνα.
Μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή θέλουν , άλλωστε νερό πρεσβεύουν και είναι ικανοί  να σφετεριστούν το σχήμα κάθε δοχείου στο οποίο θα εισχωρήσουν.  Σαν τον μυθολογικό Πρωτέα  αλλάζουν σώματα και σχήματα,  ξεγλιστρούν με ευκολία από τα δύσκολα… και μην εκπλαγείτε αν δείτε ξαφνικά  το θύμα να γίνεται θύτης… και το γλυκό χρυσόψαρο της γυάλας  αιμοβόρος καρχαρίας...