Καλήμερα φίλες και φίλοι μου σήμερα επέλεξα να μαγειρέψουμε μια παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο νησί της Καλύμνου. 

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΑΘΕΡΙΝΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΤΟΜΑΤΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙ ΑΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ  ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Πλένουμε τα ψάρια και τα στραγγίζουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για ½ ώρα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο τη τομάτα ψιλοκομμένη το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τα ψάρια , αφήνουμε να τηγανιστεί η πίτα μας καλά από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε από την άλλη. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.