Αυγά μάτια : Τα 6 βήματα της απόλυτης επιτυχίας

  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών.
  • Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε ένα μπολ, για να ελέγξουμε τη φρεσκάδα τους. Αν το ασπράδι είναι συμπαγές και δεν «τρέχει», τότε τα αυγά είναι φρέσκα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Αν θέλουμε τα αυγά ομοιόμορφα ψημένα στην επάνω πλευρά και σε αυτήν που εφάπτεται με το τηγάνι, απλώς τα σκεπάζουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με ένα καπάκι.
  • Αν «βιαζόμαστε», μπορούμε με ένα κουταλάκι να ρίξουμε το λάδι του τηγανιού πάνω στους κρόκους. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα το ασπράδι που τους περιβάλλει – αλλά και ο κρόκος περισσότερο.