Σήμερα θα σας δώσω μια διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο με σταφίδες του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

  ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΠΑΣΤΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 12 ώρες αλλάζοντας νερά πολλές φορές. Τον ξεπλένουμε καλά και βγάζουμε το δέρμα του. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, βάζουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι και τον τηγανίζουμε, τον τοποθετούμε σε πιατέλα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες τις σταφίδες, λίγο νερό ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του κατόπιν σερβίρουμε σε πιατέλα.