Έξι εξαιρετικοί μουσικοί ‘συναντιούνται’ με τα πιο αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες  από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και μας ταξιδεύουν μουσικά σε ένα νοσταλγικό παρελθόν τόσο μακρινό και ταυτόχρονα τόσο ζωντανό στις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων ελληνικού κινηματογράφου (1914-2014), ο Κώστας Σπηλιόπουλος ενορχηστρώνει και η Γλυκερία Ανδρονιάδου τραγουδά τις πιο αγαπημένες συνθέσεις των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών.

 

Μαζί τους τέσσερις δεξιοτέχνες, ο Γιώργος Ηλιόπουλος στο μπουζούκι, ο Κωνσταντίνος Γεωργούλης στο βιολί, ο Χρήστος Κασούμης στο σαξόφωνο και ο Απόστολος Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο, δίνουν πνοή σε αξέχαστα κινηματογραφικά τραγούδια που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους οι δημοφιλέστεροι Έλληνες πρωταγωνιστές.

????????????????????

Μνήμες και αρώματα από το παλιό σινεμά θα πλημμυρίσουν τη σκηνή και τις καρδιές μας. Τραγούδια που “μας μεγάλωσαν” με το ήθος και την ομορφιά τους θα βγουν και πάλι στο προσκήνιο δoσμένα με απόλυτο σεβασμό στις αρχικές πρωτότυπες εκδοχές τους και απαλλαγμένα εντελώς από την αλλοτρίωση που “επέβαλαν” πάνω τους οι μεταγενέστερες “λαϊκές πίστες”.

Αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών που επένδυσαν μουσικά ταινίες όπως <<Στέλλα>>, <<Το σωφεράκι>>, <<Μια ζωή την έχουμε>>, <<Σάντα Τσικίτα>>, <<Λαός και Κολωνάκι>>, <<Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος>>,

<<Αλοίμονο στους νέους>>, <<Λόλα>>, <<Γοργόνες και μάγκες>>, <<Ξύπνα Βασίλη>> και τόσες άλλες που αποτέλεσαν ορόσημα και χαρακτήρισαν ολόκληρη την εποχή τους. Τραγούδια που αποτελούν σημεία αναφοράς στο σύγχρονο μουσικό και κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από μια εποχή υπέροχα ξεχωριστή!

 

greekaffair.gr