Μπατζίνα παραδοσιακή από την Θεσσαλία.

Η πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή Μπατζίνα. 
Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα, σαν εύκολη λύση για να χορτάσουν την «πείνα» τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια!
Φυσικά τα υλικά τότε ήταν αγνά, συνήθως ψηνόταν στο ξυλόφουρνο!
Μία πίτα που «κρύβει» την ελληνική παράδοση και τον τρόπο ζωής των προηγούμενων χρόνων!

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΣΚΛΗΡΗ

2 ΑΥΓΑ

80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

80 ML ΓΑΛΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι. Αφαιρούμε την ψίχα της κολοκύθας με ένα κουτάλι ή την τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, την πατάμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά της και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει. Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα με ένα πηρούνι και κρατάμε στην άκρη μια χούφτα, προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά το γάλα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την κολοκύθα ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά – σιγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας σχετικός σφιχτός χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψί προσθέτουμε το χυλό μας και από επάνω ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Σημαντικό το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μεγάλο τόσο όσο η πίτα μας να μην ξεπερνάει το 1 εκατοστό στο πάχος της.

 

 

•Προετοιμασία: 20′  •Έτοιμη σε: 1 ώρα και 10′  •Ποσότητα: 10-12 άτομα   •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο