Οι εισαγγελείς θα ξεκινήσουν από την κατάθεση του πρώην πρόεδρου της εταιρείας «Thales Engineering & Consulting» Μισέλ Ζοσεράν – Η συγκεκριμένη κατάθεση – που αφορούσε τις πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του  – έχει δοθεί στις γαλλικές εισαγγελικές αρχές – Η εταιρεία του Μισέλ Ζοσεράν είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες και επεδίωκε τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4Ι).

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάση καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας, το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπήρξε χρηματισμός ακόμα και πρώην πρωθυπουργού στην Ελλάδα για την σύμβαση για το C4I. Αφορμή για την έρευνα και το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, ο φάκελος αυτός άνοιξε για την ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν παρέμβασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε να διερευνηθούν όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση του πρώην πρόεδρου της εταιρείας «Thales Engineering & Consulting» Μισέλ Ζοσεράν. Η συγκεκριμένη κατάθεση έχει δοθεί στις γαλλικές εισαγγελικές αρχές ενώ η εταιρεία του Μισέλ Ζοσεράν είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Στην κατάθεσή του ο κ. Ζοσεράν, φέρεται να μιλάει για πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του, για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες» αλλά και να αφήνει υπόνοιες πως ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς).

Και κατά τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales, η εταιρεία έχασε την αγορά αυτή επειδή δωροδόκησε χαμηλά , ενώ οι Αμερικανοί στόχευαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Πηγή