Σήμερα ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές σας ετοίμασε μια  συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν έχουμε σπιτικό τραχανά και χωριάτικο κοτόπουλο, η νοστιμιά είναι σίγουρη!

Υλικά 

  • 1 μικρό κοτόπουλο σε μερίδες,
  •     1 φλ. τραχανά,
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
  •     1 κ.σ. ντοματοπελτέ,
  •     2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  •     1 πιπεριά ψιλοκομμένη,
  •     λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
  •     αλάτι, πιπέρι, κανέλα,
  •     1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί,
  •     1/2 φλ. λάδι.
  1.  Εκτέλεση 

    1.  Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.  Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
    2. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσει.  Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε πυρέξ.
    3. Ρίχνουμε τον τραχανά στο ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας, ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμη γύρω στα 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη και η σούπα μας.
    4. Ο τραχανάς βράζει γρήγορα γι αυτό θα το ελέγξετε στα 10 λεπτά!!
    5.  Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, μαζί με το κοτόπουλο, ή αν προτιμάτε σκέτη τη σούπα σας.

TIPS

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (να μην κολλήσει ο τραχανάς) για 20′ ακόμη.

Σερβίρουμε με αρκετή τριμμένη φέτα.