Χορός μυστικών πρακτόρων στην Αττική με τις Πυρκαγιές

«Νέα επιχείρηση χάους από τα ξένα κέντρα, σε εξέλιξη» .

Όπως θα ενθυμούμαστε όλοι μας τον ίδιο πύρινο εφιάλτη έζησε η Ελλάδα και το καλοκαίρι του 2007  με αρκετά πύρινα μέτωπα να ξεπηδούν από το πουθενά χωρίς προηγούμενο.

Οι Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας,μας  κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (περ. 2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου είχαν καεί 1.500 σπίτια και 6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη. Το ύψος των καταστροφών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δις €. εκείνη την εποχή .

Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζώα. Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας και Φθιώτιδας, με το νομό Ηλείας και ήταν αυτές που δέχθηκαν το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

Οι φωτιές εκείνης της  περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά της 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη αναγκαστικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εικάζω πως το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται και εφέτος.

Και όλα αυτά γιατί τα μεγάλα κέντρα εξουσίας αποφάσισαν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν τους κάνει ποια κάηκε σαν χαρτί … Και μέσα από τα πύρινα μέτωπα για άλλη μια φορά οι ξένες δυνάμεις  στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

«Πάμε για προκήρυξη αναγκαστικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Αύγουστο»