Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ Κλασικό αγαπημένο ελληνικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.

Σοκολατένια Καλτσόνε

Υλικά

1 Κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

1 κρεμμύδι ολόκληρο

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

4-5 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

ελαιόλαδο

250 ml ξύδι

αλάτι πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι αφού του έχουμε αφαιρέσει το μάτι και το έχουμε καθαρίσει, μαζί με το ξύδι 1 κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης, τα αφήνουμε να βράσει για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να βράσει εντελώς. Αφαιρούμε το χταπόδι και το κόβουμε σε ροδέλες μέτριες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια από το χταπόδι μας και αφού τσιγαριστούν αρκετά καλά (ας κολλήσει κάτω ελαφρώς μην το φοβηθείτε) προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας τα σοτάρουμε και αυτά και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, μόλις πιει το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα μας συμπληρώνουμε με  νερό  και ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, τώρα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια μας. Αφού είναι έτοιμα προσθέτουμε και το μαϊντανό μας και σερβίρουμε.