ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΡΑΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

4 ΠΑΤΑΤΕΣ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε το χταπόδι το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι ώσπου να ροδίσει, το σβήνουμε με κρασί και αφού προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους, τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με το μάραθο το κρεμμύδι τη τομάτα και ελάχιστο αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.