Χταπόδι με Ρύζι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

1 ΧΤΑΠΟΔΙ ( 1 ΚΙΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ)

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

2 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουμε πάλι στη ν κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και την τομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί την κανέλα τη δάφνη λίγο χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το χταπόδι. Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι αφαιρούμε τη δάφνη τη κανέλα και βάζουμε το χταπόδι σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε , λίγο πριν είναι έτοιμο το ρύζι μας προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε.