Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε υπέροχο χταπόδι στιφάδο ένα ακόμα νηστίσιμο πιάτο που θα σας εκπλήξει! του Γιώργου Τσελεμεντέ .

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

1 ΚΙΛΟ  ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ

5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

5 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε το χταπόδι από τα μάτια και το στόμα το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό να σιγοβράσει με τα υγρά του. Μόλις βράσει το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια τα σκόρδα τους κόκκους πιπεριού την δάφνη και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

Tips χρόνος βρασίματος του χταποδιού 60 λεπτά