Σήμερα θα σας μαγειρέψω μια παραδοσιακή συνταγή από την Σύρο Δελαγκρατσιάνο μια συνταγή που σίγουρα θα μαγέψετε όσους την δοκιμάσουν

ΥΛΙΚΑ

1 ½ ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΡΓΕΙΤΙΚΕΣ

5 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΟΝΤΙΝΑ ΣΥΡΟΥ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

5 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Της ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε  καλά. Τις σοτάρουμε  με το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες το κρεμμύδι ολόκληρο τη Δάφνη την πιπεριά κομμένη στη μέση τη ρίγανη αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Τα σιγοβράζουμε και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό όταν δέσει  αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την Δάφνη την πιπεριά το κρεμμύδι και αφήνουμε και σάλτσα μας να κρυώσει. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε με βούτυρο ένα σκεύος βάζουμε μία στρώση μελιτζάνας τα μισά τυριά ξανά μελιτζάνα, τα υπόλοιπα τυριά, όλη την σάλτσα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μελιτζάνα. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα Μπολ ρίχνουμε το γάλα, Λίγο αλάτι και περιχύνουμε το ταψί αφήνουμε για μισή ώρα και ψήνουμε σε φούρνο σε 180 βαθμούς για 40 λεπτά.