Μια νέα online ηλεκτρονική λέσχη ανάγνωσης  δημιουργήθηκε το καλοκαίρι  το BOOKWORM με σύνθημα «διαβάζουμε ένα βιβλίο κάθε μήνα».

Η λέσχη είναι ανοιχτή σε όλους τους βιβλιόφιλους και δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα μέλη της να διαβάζουν περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία κατά το δυνατόν αλλά κυρίως να έχουν την ευκαιρία για το ίδιο βιβλίο που διαβάζουν να το συζητούν με άλλους.

vivlio

Εμπνευστές και συντονιστές της λέσχης είναι δύο δημοσιογράφοι – συγγραφείς ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος και η Στέλλα Κάσδαγλη.

Παράλληλα με τη λέσχη έχουν κάνει μια καταγραφή των δανειστικών βιβλιοθηκών που λειτουργούν στη χώρα μας και ενημερώνουν διαρκώς τα νέα δεδομένα.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο τα μέλη της λέσχης επέλεξαν μετά από ψηφοφορία το βιβλίο «Ο Ηχος των Πραγμάτων Όταν πέφτουν» του Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες – εκδόσεις Ικαρος.

Στις 24-9-14 στο Βιβλιοπωλείο FreeThinkingZone (Σκουφά 64 και Γριβαίων) έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών της λέσχης.

Τα μέλη συζήτησαν για το βιβλίο και τις εντυπώσεις τους. Στη συνάντηση καλεσμένη ήταν η ποιήτρια –πεζογράφος κα Κλαίτη Σωτηριάδου μεταφράστρια  του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και της Ιζαμπέλ Αλιέντε.

Καθότι έχει βαθιά γνώση των Λατινοαμερικανών συγγραφέων και της κουλτούρας της Κολομβίας έκανε την συνάντηση ακόμα ποιο ενδιαφέρουσα.

Το βιβλίο που επιλέγει να διαβάσουν τα μέλη τον μήνα Οκτώβριο είναι από την εξαιρετική σειρά «Συγγραφείς από όλο τον κόσμο» των Εκδόσεων Καστανιώτη «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ» του ΦΙΛΙΠ ΜΑΓΙΕΡ. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα ενός νέου συγγραφέα που θεωρείται ταλέντο και περιγράφει μια μικρή πόλη της Πεσνσυλβάνιας που μαστίζεται από την ανεργία και δυο φίλοι γνωρίζουν την βία, το έγκλημα την οικονομική, ηθική και κοινωνική κρίση που μαστίζει την Αμερική.

Η πόλη που ζουν οι ήρωες είναι ένα απομεινάρι εγκαταλειμμένων εργοστασίων που οι κάτοικοι ζουν από την Πρόνοια και οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι. Οι νέοι ελπίζουν να φύγουν μακριά για ένα καλύτερο μέλλον.